Önkormányzati lakást vétek elveszni hagyni?
Egyik rokonom fűzi a fejem már egy ideje, hogy csináljunk egy eltartási szerződést, mert nem akarja, hogy "visszaszálljon" az önkormányzatra a lakás, ahol él miután meghalt.
Nekem van saját lakásom.
Olvastam, hogy el lehet adni/cserélni a bérleti jogát, illetve van lelépőpénz is, ha esetleg visszaadná az ember.
Csinált már itt valaki ilyet? Illetve mi a véleményetek?
Mamámnál van ilyen helyzet, eltartási szerződés lesz kötve egy barátommal és ő megkaphatja majd. Egyébként is szeretne. Közben én is önkormányzati lakásban vagyok és így velem nem lehet. Bár tervben van nekem megvenni.
A bérleti jogot szerintem nem lehet akárhogyan-akárkinek átadni.
Ha van már lakásod az minden esetben kizáró ok.
Jó,ha valami nagy fideszes vagy akkor esetleg,de különben nem.
Hallottam egy hasonló esetről mikor az apuka gyereke megörökölte volna az önkormányzati lakás örökös bérleti jogát,de mivel volt neki már egy lakása a nevén ezért visszaszált az önkormányzatra.
ő nem akart beletörődni bíróságra vitte az ügyet,persze mindenhol elutasították és az önkormányzatnak adtak igazat.
És őszintén jól van ez így.
Na az megint más,azt csak az önkormányzat beleegyezésével lehet és akkor is csak bérleti jogot vásárolsz,nem pedig tulajdonjogot.
Bármikor bérleti díjat emelhetnek, bármikor szerződést bonthatnak veled.
"önkormányzati bérleti jogát 15ért mondjuk."
Ehhez kell az önkormányzattal is szerződést kötnöd. Amit nem fognak ha nem vagy megfelelő önk. lakás bérlésére. Amúgy az önkormányzat sem hülye, ha akarják fel tudják bontani az örökös szerződéseket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!