Mire terjed ki az ingatlan garancia? 2 éve eladott ingatlanban elromlott a kazán, koteles vagyok garanciát vallalni rá?
Az ingatlanra terjed ki az ingatlan garancia. Viszont,ha az ingatlannal együtt ingóságot is beépített ,akkor ahhoz is kell legyen külön garancia. Ha más nem akkor a kazánhoz át kellett adni a gyártói garanciás papírokat a beszerelő szaki hivatalos jegyzésével.
Ha a meghibásodás kivitelezési/beszerelési probléma esetén általában hamarabb kiderül,de ha bizonyíthatóan az ,akkor az a szaki felelőssége (szerintem). Ha más típusú a probléma az már esetleg a gyártót érinti,így egyik esetben sem mondanám ,hogy ingatlan garancia alá esne a dolog,hacsak nem az okozza a problémát,hogy a bekötést követően valami más munkafolyamat során a rendszer megsérült.(De felteszem az is kiderült volna hamarabb)
#7 Ha süllyed a ház 2 év után,az egy elég erős kivitelezési probléma. Nincs olyan,hogy nem tudott róla az aki megépítette, ott valami nagyon el lett számolva,aminek biztosan lesz okozója is.
Szóval minden attól függ,milyen okból kifolyólag romlott el a kazán. Én azt mondanám,hogy ha még nem tette,hívjon szakit a vevő, és ha a szaki igazolja,hogy ilyen meg olyan okból kifolyólag történt a hiba,akkor az alapján már lehet mit kezdeni az információval.
Tehát 8+ volt mikor eladtad a házat, küld el nyugodtan melegebb égtájakra! Nincs az az ügyvéd, vagy bíró, aki egy 10 éves gázkazán miatt tőled bármilyen költségtérítést is megítélne, főleg úgy , hogy 2 évig ment még eladás után... Csak bepróbálkozott, hátha.
Ha egy modern kondenzációs kazán elmegy 10 évet gazdasági totálkár nélkül, légy boldog! Bár gondolom a tied még turbós volt, és fáj neki az a kb 1 milliós költség.
Amúgy meg jelezheted neki a gyártói garancia idő intervallumát, ami 3-5 év volt, tehát ez felett minden nap egy ajándék :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!