Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A lakások, házak területén...

A lakások, házak területén mit értünk?

Figyelt kérdés

Ha van egy 2-szintes ház, plusz alatta garázs, felette padlás, a falakon kívül még első kiskert és hátsó kert is.

A tulajdoni lap alapján 77 m2, akkor egy szint annyi szerintem.

Márpedig ha négyzetméterben mérik az értéket... Hát szerintem nagyon nem mindegy, hogy egyszer 77m2 lakás vagy

77 m2 garázs + 77 m2 lent (földszint, előszoba, konyha, wc, nappali) + 77 m2 fent (előszoba, 3 hálószoba, fürdőszoba) + 77 m2 padlás.

Ugye mégsem ugyanannyi kéne, hogy legyen a 2 eset, pedig ha úgy árazzák a lakásokat, hogy X Ft per négyzetméter, az alapján ez a két esetben ugyanannyi lenne a 2 teljesen más ingatlan ára.

tegnap 07:50
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki máshogy számítja, van aki beleveszi a területbe a garázsát és a pincét is, de olyannal is találkoztam aki a padlást is belevette "mert azt majd be lehet építeni". Sokan tévesen a lakás/ház bruttó m2-et adják meg.
tegnap 08:06
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Meg kell kérdezni, hogy ki mit ért alatta.

Főszabályként földszinti terek esetében a terület a falak által határolt terület (tehát a falak nem tartoznak bele).

A melléképületek, garázsok, pince, kazánház, stb az ugyanígy számított négyzetméter felével számítanak.

Tetőtérben a ferde falsík miatt a 2 méternél magasabb belmagassággal használható területet egyszeresen, az ennél kisebb részt a felével veszik figyelembe.

tegnap 08:52
 3/3 mindentudó99 ***** válasza:
Ha kérdezik azt mondom 115 m2. Ez az alapterület. Ebből nyilván lejönnek a falak de ki méregeti?
tegnap 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!