Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Milyen árra becsülte fel...

Milyen árra becsülte fel nálatok lakáshitel felvételénél a bank az ingatlant, és mennyi volt a vételár?

Figyelt kérdés

nov. 28. 20:25
 1/7 anonim ***** válasza:
20%

Kérdeztem az értékbecslőt, mi alapján becsülik meg az értéket.

Azt mondta, nem titok, általában az adasv szerződésben szereplő összeget szokták értéknek megjelölni.

nov. 28. 21:16
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Ugyanannyi.
nov. 29. 04:39
 3/7 anonim ***** válasza:
66%
És az a vicc hogy egy ilyen 10 oerces melóért tízezreket kérnek el (legutóbb pl 42ezer volt, amit a bank visszafizet, de ettől még emberünk ebből kap minimum 25ezret). Ránéz a lakásra hogy megmondja ugyan annyiba kerül mint adásvételiben is volt...
nov. 29. 07:56
 4/7 anonim ***** válasza:
77%
Nálunk múlt héten volt értékbecslő, 50 800 forintba került.
nov. 29. 08:53
 5/7 A kérdező kommentje:
Akkor ezek szerint csak a mi városunkban becsülnek ennyire eltérő árat. Vagy itt túlárazottak az ingatlanok... Mert 2 ismerősöm is így járt: 1. 60 millióra hirdetett házat 45-re becsülte. 2. 33 milliósat meg 23-ra. Akkor ezek a reális értékük? Én is épp az értékbecsüs miatt aggódom, mert hitelt vennénk fel, szintén 60 milliós házra.
nov. 29. 09:20
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

2 éve. Mi 12millióért vettük az ingatlanunkat.

2200m2 telek. De tele sufnikkal, tákolt tárolókkal.

a ház 120m2. '68-ban épült kádárkocka.

Nem volt leszigetelve, vízvezeték valahol eresztett, konyha nem volt kialakítva. Nyílászárók, burkolatok még azok voltak, amit '68-ba odatettek.

Az értékbecslő 29millióra becsülte fel.

Kb sokkolt. Kérdeztük, hogy és ezt mi alapján?

Minden területnek megvan adva a m2 ára. Hiába van meló vele bőven, az őket nem igazán érdekli. Hiába került csak az udvar kitakarítása 1millióba (és csak takarítás, rendezés ebben semmi), őt ez nem foglalkoztatta.

2év alatt közel 10milliót költöttünk rá. Nyílászáró cserek, vakolat leverés, újra vakolás, glettelés, festés. Totál új fürdőszoba, konyha.

25cm szigetelés körbe a házon. Az udvar rendezett, stb...

3 hóónapja volt egy másik értékbecslő, ő azt mondta rá kerek 30 millió.

Na itt is sokkot kaptam, h ez meg kevés, hogy?!

Ő azzal indokolta, mert ő meg a piaci árakat nézi, hogy a környékünkön a hasonló kaliberű lakások mennyiért mennek.

Úgyhogy én feladtam ezt a témát.

nov. 29. 13:10
 7/7 anonim ***** válasza:

72 millió volt a vételár és 64,8-ra becsülték azt hiszem. Az értékbecslésben le van írva, hogy miért. Nálunk egyértelmű volt, hogy így lesz, mert van egy hozzáépítés és egy dupla garázs, ami nem szerepel a vázrajzon, így ezeket úgy vették, mintha nem is lennének.

Alapvetően félinfókból (hogy ismerőseidnél alábecsülték az ingatlanok értékeit) nem igazán tudsz semmire következtetni, azt kéne tudni, hogy MIÉRT becsülték alá.

dec. 6. 06:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!