20 éve vettem egy ingatlant. Most kiderült, hogy az ügyvéd nem intézte el a földhivatali teendőket. Mi ilyenkor a teendőm?
20 éve vettem egy ingatlant (egy 5 négyzetméteres tárolót a lépcsőházunk aljában). Egy ügyvéd intézte az adásvételt. A szerződésben (korrektül megfogalmazott szárazpecsétes szerződés) benne van, hogy a vevő megbízza az ügyvédet, hogy a Földhivatalban az átírást elintézze.
Eltelt 20 év és most keres az eladó, hogy az Önkormányzat az ingatlanadót rajta akarja behajtani. Kikértem a tulajdoni lapot az ügyfélkapun és tényleg még az ő nevén. Hétfőn megyek egy másik ügyvédhez, mert időközben a régi ügyvédem már meghalt. Az eladó nem akar átvágni és segítőkész.
Mire számíthatok? Gondolok itt a Földhivatali be nem jelentés miatti büntetésre. Szerintetek mit fog tanácsolni az új ügyvéd? Tudom várjam meg a hétfő estét, de szeretnék egy kicsit képben lenni, hátha van köztetek aki tud tanácsot adni.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Jelenleg ott áll az ügy, hogy az új ügyvéd megpróbálja beadni a Földhivatalba a régi szerződést. Ezt én is megpróbáltam, de azt mondták, hogy ezt a szerződést csak a jogi képviselőm adhatja be.
Ha ez nem megy valamiért. Akkor a segítőkész eladó ír egy ajándékozási szerződést aminek az illetékjét (18%) nekem kell kifizetnem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!