Miért ilyen drágák falun a régi puszta házak ?
A csok miatt alapból drágák a házak.
Amúgy meg lehet c mentes a falu. Én pl ilyen helyen vettem "túlárazott" házat. Városon lett volna 5ért is felújított ház, falun meg 9ért vettem egy lepukkant vitesedő parasztházat. Na de megérte, mert csend van és nyugalom, nincs c.
Ha olyan állapotú, hogy jobb elbontani, akkor annak költsége is jó pár millió forint. Mert akkor az van, hogy ráköltött az ipse sokmilliót és még mindig csak egy üres telke van. Japánban például a telekárból le szokták vonni a bontási árat a legtöbb esetben és az lesz az eladási ár. Mert korrektek.
Ugye, hol mi a szokás. Magyarországon az a szokás, hogy te mint vevő fizess, mint a katonatiszt mindenért annyit, amennyit ki tudnak belőled sajtolni és még a romos házakat is igyekeznek családi ház címszóval minél drágábban eladni.
Ha van is egy legalább szerkezetileg ép ház, mondjuk tégla, akkor meg a belső felosztásával van probléma, logikátlanul nyílnak a szobák, vagy rossz helyen van a konyha, fürdő, wc, falakat kell kibontani, vagy áthelyezni, ha egyáltalán lehet mert mi van, ha nem egy egyszerű válaszfal van útban.
Van még sok más költség, villany bekötés és szerelés, víz, szennyvíz elvezetés, szerelés, fűtés rendszer kiépítése. Repkednek a súlyos pénzek. Lehet, hogy a lepusztult ház nincs rákötve a csatorna rendszerre és az elektromos hálózat is már 40-50 éves, elavult, a vízvezetékek is folynak. Nem szórakozásból szoktak bepróbálkozni nagy alkukkal a régebbi házaknál. Már látatlanban is sok költséget jelentenek.
Új építéskor az építkezés fele a munkadíj, nekem ennyi jött ki, mert sokat számolgattam, hogy nekem hogy lenne a jobb. Könnyűszerkezeteset a legolcsóbb építeni, nem az anyag ár miatt, hanem könnyebb annak felépítenie, aki ért az építkezéssel kapcsolatos legtöbb tevékenységhez legalább amatőr szinten. Viszont a könnyűszerkezetest eladni nehéz, mert a legtöbben a téglára esküsznek. Szívás az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!