Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan tudok Magyarországon...

Hogyan tudok Magyarországon külföldről ingatlant vásárolni?

Figyelt kérdés

Külföldön élek, befektetési (lakáskiadás) céllal vennék Budapesten egy lakást. Sajnos nincs lehetőségem személyesen megnézni a potenciális lakásokat, majd ezt követően minden papírt elintézni. Vannak olyan ügyvédek, ingatlanirodák vagy más cégek, akik az alapvető szempontokat figyelembe véve (lakás állapotfelmérése, piacképesség megállapítása elhelyezkedés és más tényezők alapján stb) lebonyolítják a folyamatot?

A kérdést megelőzendő, igen, látatlanban vennék egy ingatlant, ha egy ahhoz értő és arra szakosodott vállalkozásra rábízhatom.

nov. 12. 07:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Vannak ilyen cégek, keress rá az interneten! Nagyon sokan vásárolnak cégen keresztül ingatlant más országokban, így Budapesten is.
nov. 12. 10:39
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de hogy keressek rá?
nov. 12. 15:06
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem az összes nagy ingatlaniroda szívesen segít keresni és elárasztanak majd ajánlatokkal, alaprajzokkal, videókkal. Ügyvédet inkább ismerősi - ha van itthon - tapasztalat alapján kérnék fel, hogy ellenőrizze az adás-vételi folyamatot.
nov. 12. 17:13
 4/5 A kérdező kommentje:
Engem nem az ingatlanirodák ajánlata érdekel, de ezt fentebb leírtam. Nem is az a kérdés, hogy az ügyvéd ellenőrizze-e az adás-vételt. Ha innen, külföldről megnézek egy hirdetést, és úgy ítélem meg, hogy érdekes lehet a lakás, akkor ahhoz el kell menni megnézni személyesen is, hogy pl nem penészesedik-e, milyen állapotban vannak a nyílászárók, meg úgy az egész lakás. Arra nekem nincs lehetőségem, hogy lakásról lakásra járjak, pláne úgy, hogy utána még adott esetben akár heteket Magyarországon töltsek, míg lezárul a teljes adás-vétel. Egy évben egyszer vagyok Magyarországon, kb másfél hetet, és eléggé leszűkíti a lehetőségeket, ha csak abban a másfél hétben aktuális hirdetésekre kérdezek rá (amit aztán vagy sikerül meglátogatni otthon tartózkodásom alatt, vagy nem).
nov. 12. 17:42
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem a kínálat miatt írtam, hanem úgy gondoltam, hogy ha felkérsz egy irodát (vagy ingatlanos vállalkozót), akkor ezeket intézi. Keres mindenhol és ha talál, felhív videóhívással és körbemutogatja. Az adásvételt is lehet tudtommal teljesen online ill. egyes részeit postán intézni.
nov. 12. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!