Amikor Pesten hihetetlen drága a lakhatás, mert még Csepelen sem fog tudni venni ingatlant egy átlagos fizetésből elő pár, akkor hogyan láthatnak lecsúszott, putris emberek vagy kisebbségiek Pesten?
Tudjátok milyen volt az orosz-ukrán cica harc kitörésekor építkezni?
Elárulom: Volt a délelőtti árajánlat meg volt a délutáni. A nagy boltok akár 2 napig is tartották az árat, ha volt raktár készleten. Ha nem volt; kaptál egy árajánlatot, befizetted az előleget aztán mikor sok hét csúszással megérkezett, akkor előfordult, hogy 3x annyiba került... Na pontosan ilyen volt a szigetelés a házra. Megredeltem 2772 ft/m2 áron és megvettem 8200 ft/m2 áron! 15 mm OSB táblákat megrendeltem 6500 ft-ért és 18600 ft-ért kaptam meg. Akartam venni 120 m2 15 mm tűzgátló kartont, és 10 táblát adtak csak el mert hiány cikk volt, és nem adtak többet egy boltba egy embernek. Megrendeltem a csempét 6600 forintért és 7 hónappal később 13600 ft-ot fizettem érte. stb.
Nem csak én voltam így, rengetegen, Közel 10 MILLIÓT buktam 8 hónap alatt. Ez azt jelentette, hogy több lakás hitelt kellett felvenni, elment a térkő és a terasz ára, és még egy személyi hitel is kellett a befejezéshez, mert alul becsültük az áremelkedéseket.
Összegezve: jelenleg jó kamatokkal (amelyek jobbak, mint a csok előtt rendszerváltás óta bármikor is voltak), kiszámítható árakkal, pontos szállításokkal, jól tervezhető a költségvetéssel, de örültem volna ilyen feltételeknek!!! Úgyhogy biztosan állítom, idén könnyebb építkezni, mint 2-3 éve.
A bankszámlán az önerő nem magától gyűlik össze! Sokat kell érte dolgozni, sok mindenről le kell mondani! 7 éve nem voltunk nyaralni. MEGÉRTE!
Csak hát sokan megragadnak a csodára várásnál, siránkozásnál, de semmit nem tesznek érte. Aki pedig igen, és tényleg mindent megtesz, erőn felül természetesen, mert ez az alap, annak meg is lesz a lakása/ház.
Nincs csok a házon, sem babaváró!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!