Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Megvettem a testvérem részét...

Megvettem a testvérem részét de kell neki mit tehetek?

Figyelt kérdés
Édesanyámnak volt 1 háza 1/1 tulajdonos volt. A testvéremnek kellett a pénz így az akkori párommal tanúk előtt kifizettük a fél házat amit örökölne. Így anyukám is megnyugodott hogy van pénze a testvéremnek és mi a párommal is jól elvoltunk. Tanúk előtt lett minden csinálva lepapírozva, kivéve hogy nem jegyeztettük be. A papír arról szól, hogy ő lemond a részéről a pénzért cserébe. Ez így rendben is volt. Ez 17 éve volt. 1 éve meghalt édesanyám és voltunk a jegyzőnél a hagyatékin. Elismerte hogy az ő aláírása azt is hogy átvette a pénzt is. De úgy elkezdett őrjöngeni hogy ő ezt nem fogadja el hanem fizessük ki a részét. Már rendőrt kellett hívnia a jegyzőnek. Azóta folyamatosan zaklat engem és azóta a volt (akkori) páromat hogy neki kell a része. Mit tehetek ez ellen? Ki lett fizetve annó. Most mégis folyamatosan zaklat. De a hagyatékit sem tudtuk rendesen elrendezni ezek miatt. Ő ilyen esetben elveheti a házat? Vagy mit lehet tenni? Bezzeg édesanyánk hiteleit nem fizette ki velem azt is egyedül intéztem akár a temetést is.

aug. 26. 19:18
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg jobb lett volna ügyvéddel/közjegyzövel iratni annak idején a megállapodást, az nem megtámadható.

Igazánból így is érvényes, csak eltart egy ideig, mire végigmegy a hivatali eljáráson.

De ha van róla hiteles bizonyíték, akkor semmi esélye, a helyedben azonban felkeresnßek egy ügyvédet és vele vitetném végig az ügyet.

Egyébként meg egyszerüen ne állj vele szóba, tiltsd le.

aug. 26. 19:49
 2/7 anonim ***** válasza:
14%
Kamu.
aug. 26. 19:49
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Elhajtod p...ba.
aug. 26. 20:00
 4/7 mindentudó99 ***** válasza:
71%
Rosszul csináltatok egyből a nevedre kellett volna írni a házat. Édesanyát rárakta volna az élvezetet
aug. 26. 21:43
 5/7 anonim ***** válasza:
61%

Ebből nem jár neki már semmi,el kell hajtani.

Sajnos örök harag lesz.

aug. 27. 08:34
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Kellemetlen. Nem így kellett volna intézni, rögtön be kellett volna jegyeztetni a tulajdonjogod.

Szerencsés esetben, ha jól írtátok meg a papírt, akkor talán nem lehet semmissé tenni, de ebbe így nem lett volna szabad belemenni. Menj el egy ügyvédhez és csak rajta keresztül kommunikálj a tesóddal erről. Mondjuk én ezek után, ha vége az ügynek elfelejteném azt is, hogy valaha volt testvérem... Szomorú helyzet.

aug. 27. 11:28
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
aug. 29. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!