Nincs azzal semmi baj,csak az 1dő "foga" látszik rajt.Még olyat nem írtak azért halt meg ,mert a háza tetején 80 éve pala volt .
aug. 10. 16:07
2/12 anonim válasza:
Amit kèrdezel, minden szempontból alaptalan. Semmi baj velük.
aug. 10. 16:13
3/12 anonim válasza:
Akkor veszélyes ha porzik, pl. Flexel eldarabolod.
aug. 10. 16:46
4/12 Távvezérlésű nyakkendő kötőgép válasza:
A palatetőből nem tud kiszökni a pala, kötött állapotban van. Csak az azbeszt szigetelés veszélyes. Ettől függetlenül nem örök életű - a legfiatalabb ilyen pala tetők is 40 év fölött vannak. A következő évtizedekben tömegesen fog időszerűvé válni a cseréjük, a szélsőséges időjárás ezeket is megeszi. A probléma, hogy veszélyes hulladékba kéne elszállítani hatalmas összegekért - van aki a leszedett palát eltemeti a telkére egy gödörbe, más megpróbálja kihordani árokpartba illegális hulladéklerakóba, csak a baj van velük. Ezekhez képest még mindig az a legegyszerűbb megoldás, ha fennhagyják a tetőn, de ezt nem lehet a végtelenségig játszani - a tetőszerkezet is tönkre fog menni egyszer.
aug. 10. 16:55
5/12 Távvezérlésű nyakkendő kötőgép válasza:
Jav.: Mármint az azbeszt nem tud kiszökni belőle.
aug. 10. 16:55
6/12 Gugu Gabor válasza:
Ahogy fent írták, a tetőtől semmi bajod nem lessz, viszont ha hozzá kell nyúlni a tetőhöz az macerás, zsebbenyúlós
aug. 10. 17:04
7/12 anonim válasza:
Olyan nincs, hogy egy ingatlan nehezen vagy lassan megy el. Olyan van, hogy túl van árazva.
A palatető javítása nehézkes (nem lehet már "hivatalos" forrásból anyagot beszerezni hozzá), cseréje pedig drágább egy cserép tetőnél, mert veszélyes hulladéknak minősül. És mivel a palatetős házak nem tegnap épültek, ezzel már számolni kell annak, aki házat kar venni. Ez mind értékcsökkentő tényező. Ha mindez megjelenik az ingatlan árában, akkor ugyanúgy el lehet adni, mint bármilyen házat. Nyilván ha ugyanannyirét hirdetik mint egy cseréptetős ház, akkor nem fog gyorsan elmenni.
aug. 10. 18:12
8/12 anonim válasza:
Azbeszt pala csak bontáskor illetve vágáskor veszélyes.
Minden esetre nem a legjobb a palatető, mert törik mint a ropi. Amikor meglátod, hogy van egy repedt palád, mire azt az egyet kicseréled 8 másikat eltörsz.
Napelem tartót feltenni rá teljesen esélytelen (mármint beázás mentesen)
aug. 10. 20:33
9/12 A kérdező kommentje:
Ezek a házak itt messze olcsóbbak mint más házak /pedig pestmegye/.És mégis van amelyiknek 20 évbe tellett mire elment..Én nekem kell vennem egy házat és ez lenne egy megoldás de nincsen pénzem még új tetőre is vagy vannak gyerekeim tehát nem lenne jó a közeljövőben rákossá válni.Éphogy kitudok fizetni egy megfelelő házat ez jó árban lenne..De nem vagyok fiatal egyedűl élek tehát nulla keretem van egy nagyszabású beruházásra..
aug. 10. 21:12
10/12 anonim válasza:
Akkor veszélyes, ha "hozzányúlsz" és persze, hogy nyomja le az árat, mert már öregek, veszélyes anyag, így drágább a bontás, felújítás. Ha meg a tetőhöz hozzá kell nyúlni, akkor hozzá kell. Ott nem opció, hogy nincs lóvé rá. Ha egy palát elver a jég, akkor nem mondhatod, hogy most vettem, nincs pénzem rá, majd a gyerek átlóban fekszik az ágyon, hogy a lavórt meg a vödröt a lyukak alá tudd tenni
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!