Törökbálinton tervezek ingatlant venni. Nem ismerem a települést. Tudnátok olyan részeket, utcákat írni amiket érdemes kerülni?
Elsődleges priorotás a nyugalom és a biztonság. Szóval azok a részek érdekelnek ahol ezek gyakran nem teljesülnek és ezért kerülendő.
De érdekel olyan is, hogy pl xy utcát kerüld mert rossz a csapadék elvezetés, vagy kerüld a xy nevű részét mert nagyon hangosan hallani ott az autópályát,vonatot, stb.
A legjobb ha odamész és körbenézel magad. Akkor láthatod a házakat, észreveheted ha a kerítésen vagy a ház oldalán esetleg víznyomok vannak mert magasabb a talajvíz, hallhatod konkrétan a zajt, láthatod kik élnek arrafelé.
Ahogy nagyon nem mindegy milyen maga a ház. A mi utcánk sem túl csendes, de mivel a ház befelé nyúlik a kertbe és körülöttünk hasonló szomszédok vannak, szinte egyáltalán nem hallatszik. Pár házzal arrébb meg az utcafrontra néznek a szobák, mellettük társasházak vannak, ott sokkal zajosabb az élet.
Törökbálinttal biztonság terén szerintem alapvetően nincs gond.
Ha a hang zavar, akkor kerüld az autópálya, a főút és a suli közelségét.
Rengetegen költöztek ki az elmúlt 10 évben, így szinte minden közművel akad probléma. Pl. Zengő utca környékén víznyomás problémák, Árpád utca környékén záporoknál csapadékvíz/szennyvízelvezetési bakik. Annahegyen az aszfaltozás akadozik, de lassacskán halad (üdülő övezet volt, így elég furi az utcakép, de folyamatosan fejlődik fel), plusz Pistály egy olcsóbb környék, de a mai napig nincs normál közmű (szintén inkább üdülő övezet volt), utak, nem megy gördülékenyen a szennyvíz elszállítás.
Tükörhegy az újgazdagok/celebek környéke, ha engem kérdezel, én nettó hidegrázást kapok tőle, de tény, hogy a legfancybb városrész és a városvezetés éppen ezért lesi is az ott lakók minden óhaját... Új házak, luxusvillák, autók, ha valakinek ez kell, az az ő helye. Ha nekem ekkora vagyonom lenne, inkább a Fácán utcát választanám, vagy esetleg a Józsefhegyit, bár az közművek szempontjából szintén kacifántos, keskeny utcák, de gyönyörű a kilátás és nyugisak viszonylag.
Ha erre nincs keret, akkor nekem Annahegy a befutó. Igaz onnan szinte minden autós, de nyugis, fejlődő, normális környék. Kb. ennyi.
Egyébként Törökbálint egy falu, ami egyre nagyobbra növi ki magát, de helyben igazából semmi nincs.
El kell menni többször kicsit megismerni a települést. Nem tudod ezt megkerülni.
És előttem jól írták, falu, amibe dől a pénz a kiköltözők miatt, de alapvetően szolgáltatásokat tekintve még van hova fejlődnie
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!