Tulajdonképpen egy olyan problémaba ütköztem hogy orokoltem egy ingatlant de viz szamla elmaradas volt rajta 2 havi .. ez 10 evvel ezelott volt mara mar 180 ezer forint a tartozas.. ilyenkor mit kell tenni ? mivel 10 eve ures a haz!
Nem vagyok jogász, lehet, amit írok, marhaság.
Ami sima: fizesd be.
Ami trükközési lehetőség (de kell hozzá ügyvéd [?])
Hivatkozhatsz érdekmúlásra. Nincs meg a fogyasztó, akivel szerződtek.
A tartozás régi (a tíz év mire utal?)l? Tíz év alatt a szolgáltató nem tett lépéseket a behajtásra?), lehet már nem is követelhetné ennyi idő után.
Ahogy írták, ebben az esetben az örökséged az elmaradt számla is.
Kérvényezheted, hogy tekintsenek el a kamatoktól, ne az egészet kelljen kifizetned csak egy részét vagy hogy kaphass részletfizetési lehetőséget, de addig nem fogják bekötni a vizet és veled szerződni amíg nincs rendezve a számla.
Persze a kérdés, hogy mikor örökölted. Most és az nem fizette ki az elmaradást 10 évig akié eddig volt a ház vagy 10 éve örökölted és csak most kellene a víz, most derült ki, hogy 10 éve te tartozol az elmaradt 2 havi díjjal.
A lényegen persze nem változtat, akkor lesz víz a házban ha ezt rendezted és mivel örökölted a házat, nincs senki akire átterhelhetnéd a tartozást. A ház értéke tuti nagyobb, mint 180 ezer forint, így akkor is nyersz a dolgon ha most ezt ki kell fizetned.
#5 Attól mert lezárták a vizet a tartozás még nem szűnt meg. Azt akkor kellett volna megfizetni, 10 év alatt ketyegett az óra. Ha neked a bank nem fizetne kamatot a 10 évig ott tárolt pénzed után akkor te is ki lennél akadva.
Annak költségét is ki kell fizetned ami a "leszűkítést" érinti, meg azt is ami a vízszolgáltatás visszaállítását jelenti.
Amit most az árlistán találtam a vízmű díjszabásában:
"Fogyasztó által kért hálózatzárás és visszanyitás 47 549 Ft"
"Bekötés, illetve vízmérőhely megismételt átvételi díj (/alkalom) 19 020 Ft"
"Vízszolgáltatás szüneteltetése és visszaállítás
Szüneteltetés díja 79 031 Ft
Szolgáltatás visszaállításának díja 80 707 Ft "
Szerintem nálad ez utóbbi játszik, mert nem te kérted a lekötést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!