Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mit csináljak, új lakás vagy...

Mit csináljak, új lakás vagy régi ház?

Figyelt kérdés

Már van egy házam amit régebben vettem, de a felújítással sajnos nem haladunk. A páromnak nem nagyon tetszik (még azelőtt vettem hogy őt megismertem) és így nem is akarja csinálni. Nagy nehezen tudtam csak rászedni hogy menjen oda itt-ott dolgozgatni valamit. Én most itthon vagyok a kisfiunkkal így nyilván nem igazán tudok elszakadni. Most azt találtam ki talán érdemesebb lenne eladni mert ilyen tempóval 20 év múlva sem leszünk meg vele. A pénzből vissza fizetném a kölcsönt és utánna vennék/vennénk egy lakást a közelben amivel nincs ennyi munka. Ezen dilemmázok már hetek óta, még senkinek nem mondtam el a tervem.

Volt valaki ilyen helyzetben? Vagy mit tennétek az én helyemben?

júl. 7. 21:42
 1/4 anonim ***** válasza:
95%
Én teljesen megértem, én sem vállalnék ne egy házfelújítást. Te pedig meg is tapasztaltad, hogy nem megy. Szerintem jó ötlet eladni, mondd el a párodnak, mit szól hozzá!
júl. 7. 21:48
 2/4 anonim ***** válasza:

Kérdező, a dolog egyértelmű.

Azt szeretnéd, hogy a párod végezze el a munkát de ő nem akarja - te meg nem tudod. Akkor tehát marad, hogy vagy vártok amíg te képes leszel megcsinálni, nőként is meg tudod tanulni, neked sem bonyolultabb, mint a párodnak, aki gondolom ugyanúgy nem kőműves vagy burkoló, mint te. vagy megfizettek valakiket, hogy csinálják meg nektek. Ha lett volna rá pénzetek akkor már ezt a megoldást választottátok volna.

Az elképzelés jó, hogy amennyi pénz van abból egy rosszabb minőségű házat kell venni és a saját munkát beletéve kevesebb pénzzel lehet utána felújítani. Aki szívesen csinálja annak ez a legjobb. Nálatok viszont hiányzik ez utóbbi és nyilván a kérdést is azért írtad ki mert te is érted, hogy ezt miért nem lehet a párodra ráerőltetni.

Az én párom sem ilyen felújítós ember, minden hasonló munkát vagy én csinálok meg vagy megfizetünk valakit aki ért hozzá. Villanyt szívesen szerel, a kertben rengeteget dolgozik, laminált padlót szuperül tud lerakni, de olyan, hogy festés, glettelés, polcszerelés, az nem érdekli. Az engem érdekel, én csináltam mindig is és a gyerekek. Én se akarnám és nem is tudnám rávenni hasonlóra mint nálatok, az csak veszekedést szülne.

Jó volt a házvásárlás, nyilván már javítottatok is valamennyit a minőségén, veszteni semmit nem veszítetek azzal ha eladjátok mivl az ingatlan árak folyamatosan mennek fel. A hitelt is vissza tudjátok fizetni ha azt akarjátok.

De a hitelt át is lehet vezetni egy másik ingatlanra - banktól függ, hogy mi a módja. Ha vesztek egy másik lakást akkor kérdés hogy az lesz a ti lakásotok, mert most béreltek valamit vagy az egy második lakásotok lesz. Ez utóbbi esetben a kiadásból befolyó jövedelem a banki hitel törlesztőjét fedezni is tudja.

Ugyanakkor érdemes megnézni az ingatlanok árait ott ahol a ház van, mert lehet sikeresebben találnátok rá vevőt ha néhány munkálatot megcsináltatnátok akár úgy is hogy arra újabb hitelt kellene felvenni. A kérdés miről van szó. Ahogy az is lehet, hogy most így könnyebben eladjátok mert az otthonfelújítási pályázatokkal lehet hogy a vevő könnyebben tud majd élni, mint ahogy ti hitelt tudnátok szerezni a felújításra.

A lényeg: ha a párodnak nem tetszik a felújítás akkor ne erőltesd! Ha ez nem az ő saját döntése akkor nem is lesz jó. beszéld meg vele az ötletedet, mondd el neki, hogy akár el is adhatjátok ha ő azt szeretné vagy kereshettek a felújításra más megoldást. Lehet hogy még sem akarná, hogy eladjátok a házat és ekkor már lehet az ő saját döntése, hogy mégis a felújításon dolgozzon. Ha szabadon dönthet ő, hogy csinálja vagy ne csinálja akkor utána a munka is jobban haladna. Akár azt is megbeszélhetitek, hogy csinálja amit szeretne és bármikor dönthettek majd az eladás mellett ha még sem akarja folytatni, a lényeg, hogy ő is dönthessen róla, ne csak kész helyzet legyen, hogy ott a te házad és neki kell megcsinálnia. Ha meg még se akar vele foglalkozni akkor adjátok el. Most neki is inkább veletek kellene lennie amikor szabadideje van és nem valahol máshol dolgoznia. Attól mert most egy lakást vesztek inkább amivel kevesebb a gond, jobb lesz nektek és nem rosszabb.

Beszéljetek az ötletedről!

júl. 7. 23:19
 3/4 mindentudó99 ***** válasza:
100%
A lényeg hogy észen legyél ha eladod nehogy bárki kiforgasson a pénzedből.
júl. 8. 06:25
 4/4 anonim ***** válasza:
Mondjuk ha a párod nem epìtőiparban jártas akkor úgyis csak taknyolas lenne belőle. Oké, bontást véseseket egyebeket előkészíti de a szakipari munka nem laikusnak való ha nem ebbe dolgozik.
júl. 10. 05:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!