Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlan vásárlás esetén ez...

Ingatlan vásárlás esetén ez hogy működik? (4% illeték)

Figyelt kérdés

Örököltem lakást, amit el fogok adni, van sajátom, amit szintén, de kicsit később jön össze.

Viszont időközben megtaláltam az álomotthont, és mivel van rá mozgósítható keret, úgy gondoltam megfordítom a dolgokat, és előbb megveszem azt, mielőtt eladnám a másik kettőt.

Kérdés, ilyen esetben a teljes ár alapján kell illetéket fizetni? Illetve, ha a szerződés alá lesz írva, de úgy néz ki hogy fél évig még nem költözhetek, addig a jelenlegi tulajok ott laknak, és ha addig esetleg sikerül eladni a másik kettőt, akkor előfordulhat hogy csak a különbözet alapján kell?

2024. júl. 4. 10:51
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Bele kell írni a szerződésbe hogy szándékodban áll eladni 2 éven belül ingatlant, és akkor érvényesíteni szeretnéd az illeték kedvezményt.

Az ügyvéd tudni fogja.

2024. júl. 4. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!