Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » 200-250 ezer/havi albérlet...

200-250 ezer/havi albérlet árak mellett jobban megéri hitelre lakást venni és azt fizetni? Valahogy nekem mindig a kidobott pénzt jelentette az albérlet és a bizonytalanságot. Ki mit gondol erről?

Figyelt kérdés
jún. 26. 15:50
 1/9 anonim ***** válasza:
86%
Persze hogy jobban megéri
jún. 26. 16:06
 2/9 anonim ***** válasza:
73%
Ha a banknak kevesebbet fizetsz kamatra és kevesebbet kell az ingatlanra költened mint a bérleti díj, akkor megéri.
jún. 26. 16:23
 3/9 anonim ***** válasza:
86%
Jobban megéri, de ahhoz önerő is kell, nem is kevés+biztos munkahely. Nem mindenki engedheti meg magának, hogy hitelt vegyen fel, a bank se ad mindenkinek.
jún. 26. 16:24
 4/9 anonim ***** válasza:
79%
Sokan nem így gondolkodnak. Van, aki nem akarja magát lekötni 25-30 évre egy hitellel, mert azt mondja, sosem lehet tudni, mit hoz az élet. Ez is egy felfogás. Nekem pl. egy rokonom él már harminc éve albérletekben (havi 300-400 ezret kifizet egy ház bérléséért Budán) de nem hajlandó hitelt felvenni, pedig havi többmilliót keres. Szerintem már legalább három saját házat vehetett volna, annyi pénzt tapsolt el, de mindenkinek más a fontos.
jún. 26. 16:27
 5/9 anonim ***** válasza:
64%
Az albérlet fizetéssel mást gazdagitasz.Az sosem lesz a tulajdonod .
jún. 26. 17:12
 6/9 anonim ***** válasza:
66%
Van arany középút is. Én albérlet mellett szép lassan összeszedtem az önerőt és vettem egy kisebb kezdő lakást. Nem álmaim lakása, cserébe sokkal kevesebb a hitel, mint az albérlet. 3 éve vettem fel, ha nagyon akarnám már most vissza tudnám fizetni, de jobban megéri a hitelt fizetni.
jún. 26. 21:20
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Persze. Ha meglenne az alaptoke a hutelhez, em se alberletben laknek
jún. 27. 09:44
 8/9 anonim ***** válasza:
66%

Mindig jobban megéri.

Ráadásul fizetési nehézség esetén a bankkal tudsz egyeztetni, illetve biztosítást kötni munkanélküliség, tartós betegség esetére, csak nem kell elsurmóskodni ezeknek a díját.

Albérletben meg repülsz aztán szevasz.

Arról nem beszélve hogy ha lefixálod a hiteled egy jó 10 évre, egy ideig nem fáj a fejed, az albérleted meg évente emelkedik.

jún. 27. 11:17
 9/9 anonim ***** válasza:
46%

"illetve biztosítást kötni munkanélküliség, tartós betegség esetére, csak nem kell elsurmóskodni ezeknek a díját"

Jovedelempotlo/keresokeptelensegi biztositast kothetsz sajat ingatlan nelkul is, es van egy nagy megtakaritasod, amit nem koltottel el onerore.

"Arról nem beszélve hogy ha lefixálod a hiteled egy jó 10 évre, egy ideig nem fáj a fejed"

A bank nem hulye, felmondhatja barmikor a hitelt.

jún. 28. 11:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!