Győr-Moson-Sopron megyében milyen az élet?
Hajdú-bihar megyében élünk.
Mondanom sem kell többet szerintem.
Debrecenben,saját ingatlannal rendelkezünk.
Egyre többet beszélünk róla,hogy szeretnénk arrébb letelepedni a jobb élet reményében.
Nincsenek nagy igényeink mégis húzósak a hónap végék,szeretnénk tudni,hogy ott milyen a megélhetés.
Mennyire befogadóák az emberek?
Kisgyermeknevelőként el lehet-e helyezkedni?
Férjem nyílászárókkal foglalkozik.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Ez így elég tág a GY-M-S megye, de ha már Debrecenben laktok akkor Győr agglomeráció lehet a jó alternatíva.
Fizetések magasak, ha normális munkát találtok, de emiatt drága is a környék.
Már megszokták a falusiak, hogy gomba mód növekednek a falvaik. Emiatt sajnos fel hígult a nép. Minden honnan áramlanak ide az emberek. Rengetegen érkeztek a ti régiótokból is, nagyon sokan a covid pánk miatt kimenekültek vidékre a városokból (azért barátságosabb a családi ház udvarral, mint egy városi lakás, ha be vagy zárva).
Tősgyökeres gyerekként mindenkit ismertem, engem is mindenki ismert, tudták kinek a fia vagyok stb. Jelenleg, ha végig sétálnék a falun alig ismernék valakit, 1,5x szeresére növekedett már és most kezd beindulni a növekedés az agglomerációs távolsági sugarak szerinti telítődés miatt. 60-70 telket mértek ki, 2 éven belül kész vannak a közműves utcák is, tehát kb 1 év múlva már árulni kezdik a telkeket. A szomszéd faluban 1-2 éven belül kb 30 ház fog épülni, ott hamarabb kezdték a közművesítést, 2 ház már épül is. Van olyan falu ami 10x-re növekedett, össze érnek a falu táblák pedig kilóméteres távolságok voltak. Jelenleg a kb 15 km-es sugaru falvak kezdenek nagyon növekedni, mert a közelebbiek szinte fullon vannak, és már ritka az üres telek.
Így a kérdésedre a válasz, azon múlik minden milyen betelepült szomszédokat fogsz ki. Mert amíg átlag 6-8 eladó régi ház van nálunk addig 60-70 ismeretlen bevándorló család közé nagyobb valószínűséggel fogsz kerülni. Ez is azért van, mert ebben a sugárban olcsóbb újat építeni, mint egy régit újjá építeni. A régi házakat azok veszik akiknek kevés a pénze, és minimális ráfordítás után beköltöznek.
Mi Komárom-Esztergom megyéből költöztünk Pest megye déli részére, de független attól, hogy a házat, a falut és a kertet imádjuk (a szomszédokkal is szerencsénk van) én már megbántam. Itt semmi nincs, csak azért jöttünk ide, mert itt meg tudtunk venni egy olyan állapotú házat, amire nem kellett a gatyánkat rákölteni pluszban. Az életszínvonal jóval alacsonyabb, így sajnos a környező települések lakói is olyanok, amilyenek.
De, a volt főnököm pl. Debrencenből költözött Zsámbékra és imádja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!