Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szerintetek megéri így ingatla...

Szerintetek megéri így ingatlant venni hitelre?

Figyelt kérdés
25 millió, szép állapotban van, jó helyen (autópálya a közelben Pest megyében), picit ki kéne pofozni. Viszont én nem itt akarom leélni az életem, kb 3-5 évre terveztem, IT-ben dolgozom. A zökkenő még az, hogy 4 millió megspórolásom van, a 10% önerőre elvileg jogosult vagyok, így 3 milliót kéne beleadnom a keresetem most 650.000 nettó, de csak 1 millióm marad (bútorok enyémek az albérletben, egyedül hűtőm nincs és sütőm). A kérdésem, szerintetek nem hülyeség a következő: Megveszem hitelre, 10-14 éves törlesztő időre, kipofoztatom, majd ha lesz elég megtakarításom kifizetem az egész törlesztőt egyben (itt pl nem tudom mennyi a plusz költség, hogy megéri-e), majd eladom drágábban (csak ugye 3-5 éve után mennyit érhet...). Pesten lakok, home officeban dolgozom, 350 az albérletem amit sokallok, mást keresnék aztán jött szembe velem ez a ház, már megnéztem, tulaj szimpatikusnak talált, mondta ha érdekel hívjam. Bele tudom élni magam, ezért érdekel mások véleménye, hogy ezzel elrontanám, vagy jó lehet? Apukám már nem él, pedig milyen jó lenne most egy atyai jótanács, erre kérnélek meg most titeket!
2024. jún. 11. 15:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
56%
Nem úgy kell nézni, hogy megéri-e, tudsz-e vele seftelni, mert az ingatlanok ára akár még zuhanhat is, és kitudja hogy alakul a gazdaság. Viszont most más zsebét tömöd mondhatni, és nem is kevés pénzzel, helyette fizethetnéd a törlesztőt, valószínűleg kevesebbet is, és a sajátodban laknál
2024. jún. 11. 18:07
 2/12 anonim ***** válasza:
37%

"350 az albérletem amit sokallok"

:D IT-ben dolgozom, a keresetem a tiednek sokszorosa, megis jooval 200 alatt koltok albira BP-n egyedulallokent. Szoval helyre kene rakni a szamokat odafent, ha sajat ingatlant akarsz, volna mibol sporolni ra.

2024. jún. 11. 20:35
 3/12 A kérdező kommentje:
Kedves 2es. 2 éve dolgozom egyetem után. És volt egy nagyon jó albérletem, de 1 hét alatt kellett mást találnom. De az én hibám, hogy magyarázkodom egy vadidegennek hogy mi miért történt eddig….
2024. jún. 11. 21:54
 4/12 anonim ***** válasza:
Én pont ezt csináltam 3 éve. Nem bántam meg.
2024. jún. 12. 00:02
 5/12 anonim ***** válasza:
azzal a különbséggel, hogy hosszú futamidőre vettem fel a biztonság kedvéért, előtörleszteni meg ettől függetlenül félidőben tervezek.
2024. jún. 12. 00:05
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszi! Anyagilag nem terhelt meg nagyon az elején?
2024. jún. 12. 10:28
 7/12 anonim ***** válasza:
82%

Nem, mert olcsóbb volt a hitel mint az albérletem.

A felujitas megterhelo volt, de kibirtam, jó volt haladni.

2024. jún. 12. 10:29
 8/12 anonim ***** válasza:
44%

Ez nem atyai inkább "anyai" jotanacs!!

Minel hosszabb időre vedd fel, legyen mondjuk "csak" 100.000 a törlesztő, de mindig legyen a szemed előtt hogy mivan ha elvesztem a munkám, baleset ér, stb stb. Szóval legyen a törlesztő mondjuk csak 100,a maradékot amit idáig albira költöttél ne nyúlj hozzá, tedd félre, így hamar kitudod pörgetni a hitelt.

2024. jún. 12. 21:22
 9/12 anonim ***** válasza:
63%
Akiknel egyaltalan felmerul, hogy nem az elerheto max futamidore venne a hitelt, az nem hallott meg elo-/vegtorlesztesrol??
2024. jún. 13. 08:52
 10/12 anonim ***** válasza:

Azért azzal számolj hogy ha van szerződésed a bérdeleti díjról akkor nem biztos hogy fogsz egyáltalán hitelt kapni hiába 650ezret keresel. Ugyanis ha levonod a 350ezer bérleti díjat 300ezerre nem kapsz ekkora összegű hitelt.

Sokszor olvastam már hogy ez miatt utasították el a bankok a vásárlót hiába nem lenne bérleti díj vásárlás után ők az akkori jelenlegi helyzetet nézik.

2024. júl. 1. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!