Planszó kérdése:

Kell aggódnunk?

Figyelt kérdés
Vettünk egy házat Deszken. Kiderült utólag, hogy szilikát téglából épült. Utána olvastam és, azt írják, hogy sugárzó hatása van és be is tiltották a gyártását. Érdemes megmérni, hogy van e sugárzás vagy ennyi idő után már nem veszélyes. 1989-Ben épült a ház.
2024. jún. 10. 21:01
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezt csak méréssel lehet megállapítani.
2024. jún. 10. 21:13
 2/9 anonim ***** válasza:
89%
Ez is pala kategória.Nem kell vele foglalkozni.
2024. jún. 10. 21:21
 3/9 anonim ***** válasza:
93%
Amit mi megvettünk, egy nénié es egy bácsié volt a néni még mindíg megvan, 90 körül jár. A bácsi sajnos már nincs, de neki a szívével volt probléma. Nyugodj meg!🙂 Apám sógora kőműves kisiparos volt, a saját háza egy részét szilikát téglából építette. Azt mondja ott jobb idő van a házban mint a B-30as téglábol falazott helyiségekben. Szerinte túl sokan kezdték ezt vásárolni a tégla helyett, és ezért kiabáltak rá minden félét. Ha megfigyeled most a polisztirollal kezdik ugyan ezt. 75 éves ács azt mondta rengeteget dolgozott palával. Vágta törte és még mindíg itt vagyok-mondta nevetve. Én festő vagyok, 7cm szigetelést raktam rá, nagyon jó a hőtároló képessége. Szellőztetni talán kicsit jobban érdemes mert rengeteg párát képes felvenni, de nehezen adja le, és hajlamosabb olyankor zsugorodni. Építészek is nyilatkozták ha jó volt a kivitelezés, egyenértékű a téglaépülettel. Nyugodjatok meg!🙂
2024. jún. 10. 21:46
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
3: palával azert csak óvatosan. Mármint azt hirdetni, hogy törni zúzni teljesen egészséges. Épìtőiparban dolgozom. En azert pár ellenpeldarol is hallottam, ahol az azbeszt szilikózis formájában 30 ev utan megbosszulta magát. Persze olyan is van azóta is akinek kutya baja, hála az égnek. De ez kicsit olyan mint hogy régen pista bácsi dohányzott, palinkazott és 90 évig élt. Persze biztos sok ilyen volt. Mas szinten az ital meg a bagó elvisz több 10 ezer embert évente. Változó
2024. jún. 11. 06:07
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A szilárdsága miatt tiltották be, nem a sugárzás miatt. Asugárzástól való betegsèg az első nèhány èvben jelentkezett, de az sem mindenhol.

Ha kicsit parázol, vagy, hogy nyugodt legyèk, mèresd meg szakemberrel.

2024. jún. 11. 07:28
 6/9 anonim ***** válasza:
50%

Szilikát téglából épült házban nőttem fel, anyámék még mindig ott élnek és köszönik, megvannak 70-hez közeledve.

Kohósalakból készült amúgy a szilikát tégla, nincs sugárzó hatása.

2024. jún. 11. 10:54
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
4/6! Vannak törzsek, akik bizonyos rituálék közben mérget isznak azzal a meggyőződéssel, hogy nekik ez nem árt, és valóban nem. Ha egy 70éves ács elkezd agyalni hogy mennyi palaport szívott, és kitudja mikor bosszulja meg magát, előfordulhat halálfélelemtől tüdőprobléma. Ez így nagyon sarkított persze, de minden fejből indul, és félelemből. Egy 30éves csaj mellrákos volt de folyton azon aggódott hogy az anyukája így halt meg, nehogy ő is.. állandóan mamográfiára járt stb. 30évesen mellrákos lett, de rengeteg ilyen dolog van. Persze figyeljünk mert amúgy is mérgező világban élünk, főleg mentális mérgezésben, ami az agyat megbolondítja. Hiszen ő nem tud valóság és illúzió közt külömbséget tenni, úgyhogy éljünk a valóságban, a pillanatban és ne féljünk attól ami holnap lesz mert az még nincs, ami elmúlt azon meg változtatni nem tudunk. Gyakorolni kell ezt minden nap, és minél kevesebb hülyeséget nézni a neten meg a tv-ben, mert ez programozza az agyunkat, ő pedig így irányítja a szervezetünket.
2024. jún. 11. 11:20
 8/9 anonim ***** válasza:
50%
Semmi gond vele főleg ami később épült.
2024. jún. 11. 16:00
 9/9 Tatyó válasza:

A szilikát szerintem az egyik legjobb építőanyag volt... rengeteg vakolatlant látni belőle és 40 év után sem mállik még így sem.

A hőszigetelése is verhetetlen. Azbeszt: faterom fiatalon a vasútnál fürdött az azbesztben, orrán száján köpködte, amikor a dízeleket kellett javítani, mindezek mellé a legszarabb cigit is szívta, mégis a mája krepált be 70 évesen... üzlet az egész...

2024. jún. 23. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!