Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Megéri ingatlanost fogadni?

Megéri ingatlanost fogadni?

Figyelt kérdés

Jó ideje hirdetem a házamat sikertelenül.

Lényegretörően, minden alap adatot kiírtam a hirdetésbe. Nincs túlárazva se, 2-3 házzal távolabb is hirdetnek sokkal rosszabb állapotban lévő házat drágábban, 15 millióért.

Most 10 milliért hirdetem, felújított, de csak 60nm. Csokosoknak nyilván kicsi.

Sok a cigány is a környèken. Fehér környéken alap hangon 20 milliótól kezdődnek az ilyen házak.

Nincs kereslet ilyen kis házakra? Csak a csokosok vesznek házat?

Nagyobb esélyem lenne eladni ha ingatlanost fogadok? (Mivel tudna többet tenni az eladásért?)

Eddig azért nem tettem, mert attól tartok a legalja cigányt is elhoznák szétnézni, és betörnének.

2024. máj. 26. 07:49
 1/10 anonim ***** válasza:
90%

Vagy túl rossz állapotú a ház, esetleg ismerik a környeket az érdeklődök.

2-4% ot lehúz rólad az ingatlanos

2024. máj. 26. 08:10
 2/10 anonim ***** válasza:
21%

Nyilván egy ingatlanos több felületen hirdet,többen keresik őket.

Ráadásul a te hirdetésed egy nap alatt legalúlra kerül.

Mindenképp az ő kezébe adnám.

2024. máj. 26. 08:21
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ingatlan.comon elemd ki a hírdetesed
2024. máj. 26. 08:31
 4/10 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem nem lennél előrébb ha ingatlanost fogadsz, mert ők is főleg neten hirdetnek, max kiplakátolják az irodájuk ablakát fotókkal. Vevőként is inkább kihagynák szerintem az emberek őket. Volt tapasztalatom eggyel, és elég is volt. Kinek hiányzik az, hogy csak közvetítővel konzultáljak az eladóval, árajánlat nélkül meg se nézhetem az eladó ingatlant stb.

Nyilvánvaló, hogy 60m2-re nem lehet CSOK-ot felvenni, így ez nagy hátrány, hiszen manapság szinte mindenki ezt használja ki, aki meg nem, az meg C-s környékre nem menne, illetve, hogy "csak" 10 millióért árulod, azt azt jelenti, hogy távol van minden munkalehetőségtől, nagyvárostól, ami szintén hátrány. Ezen egy ingatlanos sem fog segíteni. Bár nem tudom, hogy hol van az a Fehér amit említesz kérdező? Talán Székesfehérvár?

2024. máj. 26. 09:35
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

A környék az ami nagyon sokat számít. Amikor mi kerestünk telket, házat, akkor is elsőre azt néztük meg hogy milyen a hely, milyenek a szomszédok és bizonyos településeket, település részeket már eleve kizártunk pont a lehetséges szomszédság miatt.

Sajnos van tapasztalatunk, mert anyósomék amikor építkeztek akkor még nem volt egy kellemetlen lakó sem a környékükön, aztán idővel lett 1-2 család, majd egyre több, mivel miattuk romlott ott az élet minősége, sok volt a lopás a házak udvaráról, az utcáról és állandóan hangos bulikat csináltak meg veszekedtek. Idővel az eladó házakból egyre többet vettek meg és így gyorsan romlott a környék. Mikor anyósomék akartak költözni akkor már szinte csak ilyen vevők voltak és a tizedét sem lehetett elkérni a házért annak amit a szomszéd településen kaphattak volna ugyanilyen méretű, állapotú házért. Anyósomék találtak egy érdeklődőt, aki nem abba a csoportba tartozott és még engedtek is az árból, mert feltételezték, hogy az a család legalább nem fogja 2 perc alatt tönkretenni azt amit ők annyi munkával gondoztak odáig. Sajnos tévedtek, még csak ki sem fizették a teljes összeget a végén és még rosszabbul bántak a házzal meg a kerttel mint azok akiknek nem akarták eladni.

Sokaknak van hasonló tapasztalata, emiatt eleve nem is keresnek olyan helyen ingatlant ahol ez feltételezhető a jövőre.

Ilyenkor csak az önkormányzat vagy az állam tud olyan intézkedést tenni ami megfordíthatja a trendet, vagy ha pénzesebb körök fejlesztésre alkalmasnak ítélik a területet és hajlandóak megvenni a kellemetlen családoktól jó pénzért az övékét, hogy inkább máshová menjenek lakni.

2024. máj. 26. 09:54
 6/10 anonim ***** válasza:
83%
Az ingatlanos se csinál mást, mint te. Ha nem okoz nehézséget az érdeklődőkkel tárgyalni, mutogatni az ingatlant, akkor tök felesleges
2024. máj. 26. 10:50
 7/10 A kérdező kommentje:

Fehér környék alatt a cigánymentes részeit értettem a településnek. Munkalehetőség van, óvoda, általános iskola, gimnáziumok a városban, 60km-es körzeten belül 2 egyetem.

Nem annyira kis város, ahol semmi lehetőség ne lenne, csak sajnos egyre cigányosabb...

Az ingatlanosról akkor leteszek, köszönöm a megerősítést.

Lehet az lesz a vége hogy kiadom.

2024. máj. 26. 12:05
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Az ingatlanosok mindig azzal az indokkal jönnek, hogy azért bízd meg Őket, mert Ők könnyebben és gyorsabban el tudják adni, mivel többfelé hirdetnek (több weboldalon, újságban, stb.) Igaz, de ugyanígy Te is hirdethetsz többfelé, és így megspórolod a többszázezres jutalékot. Jó képeket telefonnal is lehet csinálni, leírsz mindent a házról, ennyi.

Az eladásban a környéknek is szerepe van, és lehet bármennyire is vonzó maga az ingatlan, ha az adott környékre senki nem akar költözni, akkor mindenképp nehéz lesz eladni!

2024. máj. 26. 23:52
 9/10 SZTANN ***** válasza:
7%

Az ingatlanközvetítés egy SZAKMA. Elvárás a megfelelő szakismeret, amihez vizsga jár. Aki saját maga képes ezzel foglalkozni (ideje, hozzáértése megvan), az megoldhatja saját maga, de a legtöbb embernek sem képessége, sem szándéka nincs - az természetesen igénybe fogja venni a szakértő segítségét. (Pl. nem érsz rá naponta mosolyogva mutogatni a házat mindenféle népségnek... Az ingatlanos kiszűri a reális érdeklődőket, megszervezi a bejárást, kapcsolatot tart az eladó és vevő között.)

Nem minden ingatlanos igazi szakértő - ahhoz is érteni kell, hogy kiszúrjuk hogy selejt vagy PROFI.

2024. máj. 27. 08:50
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

#9 Ennyi ökörséget már rég olvastam. Az ingatlanosoknak többnyire semmilyen szakmájuk nincs, alapvető jogi és banki ügyletekhez se értenek. Többsége műszaki analfabéta, elemi, az ingatlanhoz kötődő kérdésekre sem tudnak felelni. Képzetlenek, műveletlenek. Kivétel kb. 100-ból 5-10 akik jól dolgoznak, értik hogy mit csinálnak. De a többséget a fenti jellemzés nagy pontossággal írja le.

A kérdezőnek:

Az utóbbi években az ingatlanvásárlók elsődleges szempontja a jó környék lett. Amíg 10-15 millióér kapnak bármilyen romos épületet egy jó környéken addig azt veszik. Ledózerolják és mehet rá az új ház. Vagy felújítja ha arra tellik. A tied ezért nehezen eladható.

Az ingatlanos nem tud javítani a környéken vagy az épület állapotán, így az eladás sikerének esélyét se tudja javítani.

Emellett egy ingatlanosnak a 10millió nem üzlet. Kb. neked is tökmindegy hogy 9 vagy 11 millióér lesz eladva, nincs különbség, lehet hogy odaadnád 7-8M-ért is ha valaki holnap kp-ban fizetné.

Az ingatlanosnak a 80-100M értékhatártól lehet szerepe, ha jól van tálalva akkor el lehet adni 20-30M-val többért is, na ott azért van ennek szerepe.

2024. máj. 27. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!