Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlan vásárlásnál mit...

Ingatlan vásárlásnál mit lehet tenni, ha az eladó nem adja át az ingatlant a szerződésben leírt határidőn belül?

Figyelt kérdés
2024. máj. 23. 13:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A céges ügyvédünket bíztam meg, ő felejtette ki a kötbért a szerződésből. Így jártam.

2-es voltam.

2024. máj. 27. 11:47
 12/14 A kérdező kommentje:

A vételár utolsó részlete hitelből lett kifizetve. A szerződés szerint a folyósítástól számítva 15 napon belül kell birtokba adniuk a lakást.

A kötbért végül azért nem írta bele az ügyvéd, mert ha para lett volna a hitelfelvétellel és ők is beleíratják a kötbért, ha kicsúszunk a fizetési határidőből a bank miatt, akkor fordítva mi is szívtunk volna önhibánkon kívül.

2024. máj. 27. 15:37
 13/14 A kérdező kommentje:
Időközben megoldódott és sikerül összehozni a birtokba adást a határidő utolsó napján
2024. máj. 29. 08:58
 14/14 Anett80 válasza:

Képzeljétek, hogy járt egy ismerősöm, Csepelen vettek egy 50m2-es másfél szobás lakást, 14,5 millióért, ami szerintem túl olcsó, mert az összes hasonló ingatlan 35 millió Ft körül van. Hitelre vették, 15 millió Ft személyi kölcsönt felvéve, közvetlenül az eladótól. (nem lakáshitel)

Na már most, a teljes vételárat elutalták és a birtokba vételi idő is letelt, de a (sokgyerekes) család nem akar kiköltözni. Azt találták ki, hogy ők vettek egy nagyobb lakást, aminek külföldi tulajdonosa van és nem tud most hazarepülni, hogy megtörténjen a birtokba adás, egy pár hónap haladékot kértek,úgy a tavaszig. Kötbér nem volt a szerződésbe foglalva. A pénzt állítólag továbbutalták a külföldi tulajdonos számlájára. Ennek ellenére az ismerősöm szentül hisz benne, hogy őt nem verték át, a tavaszig csak elmennek...

Ki mit gondol erről?

nov. 18. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!