Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Budapesten miért nem kelenek...

Budapesten miért nem kelenek el a nagyobb 90 millió körüli kertes házak?

Figyelt kérdés
Voltam nézni ilyen házakat és elég jó állapotban van, nem látok hibát velük kapcsolatban, mégis elég régóta hirdetik már
2024. máj. 4. 23:57
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
77%

Ezeket a rezsi számokat hasraütésre mondod?

Nem azért, de a "mai" nem annyit jelent, hogy szigetelve van, meg van benne hőszivattyú. Ezekkel a legkönnyebb "maivá" tenni egy házat.

De b/szhatod ha az életterek nem a ma éltevitelhez, divathoz vannak igazítva.

2024. máj. 5. 11:45
 12/25 A kérdező kommentje:
11. Miért a mai életterek milyen divathoz vannak igazítva?
2024. máj. 5. 11:47
 13/25 anonim ***** válasza:
64%

#12: Teljesség igénye nélkül:

Nagy nappali konyha étkező egy légtérben közösségi térként

Szeparált lakóterek csoportosítva

Pl. szülőknek master bedroom, saját gardrób, fürdőszoba,

gyerekeknek külön fürdő,

külön vendégmosdó

Gépészet/mosókonyha/háztartási helyiség külön a többi funkciótól

Tetőtéri minierkélyek helyett kertkapcsolatos terasz a konyhával, közösségi terekkel direkt kapcsolatban

Nagy üvegfelületek, néha túlzóan is nagyok

stb

2024. máj. 5. 11:55
 14/25 A kérdező kommentje:
13. Persze igények vannak nekem is egy tesla lenne
2024. máj. 5. 11:59
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

#14: ne menjünk át demagógba.

Az volt a kérdés, miért nem kelnek el az ilyen házak. Ezért.

Nézd meg az agglomerációt, milliószámra építik és adják el évek óta a fentieknek megfelelő házakat a fenti ársávban.

Nem én találtam ki, mint látszik, erre van igénye a piacnak, nem pedig az erősen kompromisszumos megoldásokra beljebb a városban

Egyébként miért probléma ez neked? Ha vevő vagy, akkor csak jól jársz, ez a szegmens nem kelendő, jól tudsz válogatni, alkudni. Ha eladó, az nyilván szívás.

2024. máj. 5. 12:03
 16/25 anonim ***** válasza:
88%
Mivel 90 milla egy atlag embernek sok. Sztem a társadalom max 10-15 %a gondolkodhat 100 misit közelítő ingatlan árakon. Ezért nem is viszik. Tippre ezek jo resze nem is mostanában lesz eladva. Nem is olyan rég lehet hogy 40-50 millióért mentek ezek a házak, ott sztem inkább volt kereslet. Az elmúlt pár évben dupla áron hirdeti mindenki a par evvel ezelőtti árakhoz képest így nem kell csodálkozni, hogy 50 % al kevesebb adásvétel van mint pár évvel ezelőtt.
2024. máj. 5. 12:34
 17/25 anonim ***** válasza:
92%
160 nm túl nagy. Még egy 5 tagú családnak sem kell ekkora, inkább vesznek egy egyszintes 110nm-es házat. Nem is olyan szép ez a ház, sem kívül, sem belül. Ez csakis azért 90 millió, mert Budapest.
2024. máj. 5. 15:48
 18/25 A kérdező kommentje:

[link]

És ez még szigetelés is van?

2024. máj. 5. 16:43
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Ennyiért az agglomerációban napelemes, újépítésű házat vettünk és gyorsabban bent vagyunk vonattal a belvárosban, mintha a külvárosban laknánk. Plusz nem tudom, mióta árulják, de átlagosan olyan fél év azért mostanság, mire egy ingatlan gazdára talál és az ilyen nagy házakra sokkal kisebb a kereslet, mint a belvárosi kislakásokra.
2024. máj. 5. 17:51
 20/25 anonim ***** válasza:
84%

#18: gyakorlatilag ugyanaz a helyzet vele, mint az első linkelt házzal. Nincs érdemi különbség

2024. máj. 5. 18:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!