Miért drágábbak a családi kertes házak Budán (II., III., XII. kerület) mint Pesten (Soroksár Kispest, Pesterzsébeten stb.)?
Nem tudom miért drágább, mert sétálgattam az olcsóbb pesti részeken is a kertes házak között és nagyon barátságos kulturált utcákat láttam, csendes környék hasonlóan mint mondjuk egy második kerületi utcában, ráadásul a télen lehet nem fogsz tudni felmenni a hegyre a meredek úton amikor majd jegesedik.
Ráadásul nagyon szép helyek vannak pesten is például itt ez a soroksári erdő
-Hol laksz?
-Szemlő hegyen.
-és te?
-Soroksáron.
-aha.. az jó..
Buda alapból jobb és drágább környék. Lakások is, nemcsak a házak drágábbak.
A II és XII. ker meg kimondottan.
Soroksár minden összevetésben megállja a helyét a budai kerületekkel szemben; az egyik legélhetőbb kerület. A lakosság összetétele szignifikánsan nem különbözik a többi kerülettől, talán csak a svábok aránya magasabb és a sznoboké alacsonyabb ;). Érdemes még a Soroksári-Dunaágat, a Patakot és a Tündérkertet kiemelni. Jó iskolák (Kéttanyelvű német nemzetiségi ált. isk. és a Német Nemzetiségi Gimi.) és óvodák (ebből is van német nemzetiségi...) vannak és jó az infrastruktúra. Minden nagyobb láncnak van boltja (Aldi, Lidl, Spar, Tesco, Auchan, Ikea, MediaMarkt...) - talán nincs is ilyen máshol az országban (esetleg Budaörs - de az ottani ingatlanárak más kategória...) a közbiztonságra nincs panasz. Nem véletlen, hogy Soroksáron nő a legdinamikusabban a lakosság; a kerület minden határában CSOK-lakótelepek épülnek, csak alig férnek lassan a gyerekek az oviba-iskolába...
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=4Qhpt1VxbWI
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!