Mit gondoltok az ingatlan közvetítőkről?
3: Azért ennél lényegesen többje van. Egy óriási, többszázas, többezres tételszámú adatbázisra van totális rálátása, emellett van mindenkor x db rábízott ingatlana, amit el kell adnia. (Az, hogy csak ő van-e megbízva vele, vagy 5 másik ügynök 5 másik cégnél, az meg attól függ, hogy kizárólagos-e a szerződés, vagy a vevő maga is hirdetheti, vagy esetlegesen más cégekkel is hirdettetheti.)
Mivel mindenki azért viszi, abban a reményben viszi ingatlanközvetítőkhöz az ingatlanát, hogy azok - mármint minden ingatlanközvetítő cég - egy sokezres,de legalábbis sokszáz ingatlant és vevőjelöltet tartalmazó, hatalmas adatbázisból merítkeznek, "táplálkoznak" (amivel a vevők nyilván saját maguk nem rendelkezhetnek), így amíg ezt nem tiltják be (és miért tennék?), addig igenis lesz létjogosultságuk.
Eddig utáltam őket.
Most viszont örököltem 2/8 tulajdoni hányadot. Egy másik tulaj igazi szrkeverő, minden érdeklődőnek más árat mond (2, 3, 5, 6 ,10 millió), ezzel elüldözve őket..visszahallják hogy másnak negyed annyit mondott, stb.
Na itt jó a közvetítő.
Nem mond 100 féle árat mint egy agyhalott. El tudja mondani az alap infókat a házról.
Nem kell feleslegesen utaznom mutogatni, rengeteg a putris, c ingatlanturista aki csak szórakozik. Ha én járkálnék mutogatni akkor alkalmanként elpazarolnék 2000-et plusz 3 órát az életemből. Inkább fizessük az ingatlanost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!