Így én öröklök ha se felesége se gyereke nem volt anyum nagybáttyának?
A "bátyám" szóban EGY T betű van!
Nem egyértelmű egészen a rokonság, a nagybácsinak hány testvére volt/van, anyukád ki pontosan.
Ha anyukád nagybátyja meghal, akkor a nagybácsi szülei örökölnének, mivel ök nem élnek, az ö gyerekeik az örökösök.
Tehát - amennyiben jól értem a leírásodat - a nagymamád (anyukád anyja) meg a szóban forgó nagybácsi testvérek, illetve volt egy harmadik testvér is.
Ha ez így van, akkor a másik két testvér, illetve azok gyerekei a törvényes örökösök, ezek szerint te meg a másik testvér két gyereke. Anyukád meg a testvére örökölnék felesben a nagybácsi vagyonát, te öröklöd utána az anyukádnak járó örökséget, a másik két rokon meg a másik testvérre jutó vagyont, te kapod a felét, ök egy-egy negyedet.
Szóval a nagybátyád él. Ha magában beszél lehet, hogy "hangosan gondolkodik" vagy csak a társaság hiánya miatt, nem kell belelátni zavartságot, elmebajt.
Ha örökölni akarsz utána, kicsit törődhetnél is vele amíg él, nem a temetésén kellene gondolkodnod. Akárki temetteti el, az örökségből levonható a temetés költsége.
Azt azért ne vedd készpénznek, hogy -bár egyeltalán nincs közöttetek kapcsolat- te fogsz örökölni utána.
Nagyanyád testvére, ha jól értem.
A gyermektelen öregek után általában az szokott örökölni, aki életük kései szakaszában gondoskodik róluk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!