Hogyan tudnám így eladni a házat vagy megkapni a részemet?
Figyelt kérdés
Anyukám meghalt egy éve, apukám már nagyon régen. Van egy húgom aki ott élt velük mindig, most is ott él, se férje, se gyereke. Mivel abba beleegyeztem, hogy ott maradjon, mert venni úgyse tud így azt beszéltük részletekbe ideaadja ahogy tudja. 15 millióra van felértékelve, egy vidéki kockaház. Egy év alatt egy forintot nem adott, mindig van mondja, hogy nincs pénze meg majd majd. Már egyre kevesebbet beszélünk pedig előtte nagyon jó testvérek voltunk. Szóval mit tehetek, hogy megkapjam a részem vagy valahogy eltudjam adni a házat? Nekünk is jól jönne az a pár millió, mivel fizetjük a lakáshitelt meg két gyermeket nevelünk a férjemmel, nagyon nem érzem már ezt igazságosnak.2024. márc. 18. 17:33
11/14 anonim válasza:
10, akkor mehet felesben az örökség felosztása. Ne tartsa vissza, lejárt már a gyászidő, jobb elszámolni.
12/14 A kérdező kommentje:
Ápolni sem kellett, mert kórházban volt már az utolsó 2 hónapban édesanyám, oda még én többet jártam hozzá. Szóval arról sincs szó, hogy ő ápolta volna otthon. Nyilván takarított stb. otthon mivel ott élt..
2024. márc. 20. 06:50
13/14 anonim válasza:
Szerintem is a közös tulajdon megszüntetése pert lengesd be neki, ha nem fel egy banki hitelt, amiből kifizet. Utána az a hitelt meg majd fizetheti pont ugyanúgy, ahogy neked kellett volna részletekben fizetnie. Adj egy határidőt, mondjuk egy-két hónapot, de ha addig nem intéz semmi a hitelről, menj ügyvédhez. És tök jó fej volt, hogy gondozta anyukádat, de cserébe ingyen lakott és lett volna miből spórolnia, ha meg a szüleitek így látták igazságosnak, hogy fele-fele és nem rendelkeztek másképp a tulajdonukról, akkor nincs miről bűntudatot kelteni.
14/14 anonim válasza:
Az egyik ismerősömnél volt pont hasonló. Ott 5-en örökölték a házat, lánya és 3 unoka, plusz egy unokatesó. Az előzményeket annyira nem tudom, de egy idő után az unokatesó megelégelte a dolgot, és egy ügyvéddel íratott egy levelet, hogy amennyiben nem fizetik ki a részét, úgy bíróságra viszi az ügyet. A vége az lett, hogy ügyvéd előtt megegyeztek, és most árulják a házat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!