Szomszédomban lévő telket szeretném megvenni 1/2, tulajdon egy beteg gondnokság alatt lévő tulajdona a gondokával már megegyeztem a vételről alá is írhat 1/2 tulajdon az államé .?
Az ingatlanon mindenféle tartozás van áram kikötve kb 3 milió tartozás van rajta
Az értéke pedig kb 7 milió
Amenyiben az 1/2 része tulajdonomba kerül az államtól mennyire nehéz eljárás a másik felét megvenni?
Ugye ilyenkor a tartozás az állam részén van hisz a tulajdonos beteg othonban van a gondnoka nem vette át az örökségét a tartozások miatt.
A felbecsült árra az állam ugye nemszámolhatja fel +ba a tartozást?Jóltudom hogy ezt az államnak rendeznie kell a kapott pénzből és tehermentesen vehetem birtokba az ingatlant?
Ha visszautasította az örökséget, akkor hogy a viharba van a tulajdonában az illetőnek?
Én is nemrég utasítottam el örökséget a gyermekem nevében, volt ott ház meg szőlőskert, plusz sok millió adósság. És nemcsak én örököltem.
Így én első körben a saját nevemben visszautasítottam, majd a következő körben a gyerekem nevében is visszautasítottam teljes egészében az örökséget.
Olyan opció nincs, hogy csak a felét utasítom vissza....
Téged le akar húzni a gondnok. Szerintem.
A gondnok viszautasította hogy az ő nevére kerüljön a tulajdon
Ettől még a tulajdon a beteg ember nevén maradt és a gondnok rendelkezik az aláírás jogával
Ezen nemtudom nektek minem világos
Engedjükmárel ezt a gondnok kérdést ezért átfogalmazom
A tulajdonomba kerül az 1/2 rész
A magyar államé a másik 1/2 adóságokkal terhelve őket a nemzeti földügyi központ képviseli
Mennyire macerás megvenni tőlük?
Már volt meghirdetve árverés
Ha bemegyek és megmondom hogy a fele az enyém és szeretném megvenni a másik felét eladják nekem?
Ha fele a tied (de nem az, mert nem te vagy tulajdonosként bejegyezve)
akkor elővásárlási jogod van.
Amúgy én sem értem, amit írtál, így kérdezek:
Hány örökös volt az örökhagyó után? 1 vagy 2? (nyilván 2)
Kié a telek egyik fele, kié a másik fele?
Ki mondott le az egyik feléről(nyilván az állam javára)
1 örökös volt ö a gyámság alatt álló és tulajdonos 1/2 ben
1/2 ben az államé
"1 örökös volt ö a gyámság alatt álló és tulajdonos 1/2 ben"
"A gondnok viszautasította hogy az ő nevére kerüljön a tulajdon"
"Ettől még a tulajdon a beteg ember nevén maradt"
Kérdező, olvasd már el miket írsz: ha a gondnokolt cselekvőképtelen, a gondnok képviseli ebben a kategóriában is /örökléssel kapcsolatos/, vélhetően az adósság miatt visszautasította az örökséget, hogy lehet mégis a gondnokolt nevén az 1/2-ed ingatlan?
A hagyatékot CSAK teljes egészében lehet visszautasítani. Olyat nem tehet hogy részben, csak az adósságot pl utasítja vissza. Tehát vagy van minden, vagy nincs semmi.
Attól tartok írhatunk akármit, nem lesz ott megvilágosodás.
Pedig volt vagy 4 válaszom innen-nézve, onnan-nézve, de sehonnan se kel a nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!