Mit gondoltok mi lehet a reális ár érte Pécsett?
Előre leszögezem nem hirdetni akarom, hanem eladni!
Pécsett egy 58 m2 panel (2+fél +erkély )3. Emeleti panel lakásnak ami 3 éve teljesen fel lett újítva + klíma stb, mi lehet a reális ára a jelenlegi helyzetbe, ha 1-2 hónapon belul el akarom adni?
Az ingatlan jó helyen van zöld övezetben. Nagyon közel boltok, ovoda stb. Én személy szerint 28 millióra gondoltam.
Elég nehéz bármit is mondani anélkül, hogy pontosítanád a lakás helyét, legalább városrészre. Teljesen más ára van a Mecsekoldalban, Uránvárosban vagy Kertvárosban egy ilyen lakásnak, a Keleti városrészről nem is beszélve.
Mit jelent nálad a teljes felújítás? Vezetékcserék (áram, víz) megvoltak, nyílászárók cserélve? Burkolatok? Van-e beépített bútor, gépek amik maradnak?
Liftes ház? Hány lakás van a lépcsőházban? A ház szigetelt?
Parkolni lehet a ház előtt ingyen, vagy fizetős övezet?
Ezek fontos kérdések az árazásnál. A 28 millió akár jó is lehet, de ennél azért több infó kell, mint amit adtál.
Nem tudok pontosan válaszolni a kérdésedre, de tavaly adtunk el egy felújításra szoruló 32 nM-es lakást a belváros közelében (5 perc gyalog a központ). Egy szobás, elsö emelet, külön konyha, zuhanyozófülke, gázfütés.
Ezt eléggé áron alul (mert hamar el akartuk adni) 15 millióért vették meg, most felújítva a vevö árulta 25 millióért, ennyiért megvették pár hónap alatt.
Szerintem a 28 millió a te lakásodért igen alacsonyra van saccolva, mert ezek szerint jóval nagyobb a lakás, legalább 32-t, de inkább többet kérj érte, ha nem sürgös.
Kihívsz egy banki becsüst, 25-40000 ft. Amit ő mond, attól a többi sem fog nagyon eltérni. A bank meg úgy is ez alapján maxolja ki a hitelt, nem izgatja mi van az adásvételin.
Csinálsz egy halom képet a lakásról, nem bútorokról. Ezután nyugisan kiválogatod mit akarsz majd feltölteni. Jól meg írod a hirdetés szöveget, kiemelve a lakásban végzett felújításokat (pl: villany kapcsolók cseréje a konnektorokkal az nem felújítás, ha újra van kábelezve új lakásosztóval az a felújítás), fűtés típusát, rezsi költség, közös költség, épület felújításai, szigetelés, mi van közel, stb. Nem árt megadni a utca nevet, házszámot, emeletet. Utóbbikat azért, mert sokan vannak akik valamihez közel, meg valamitől messze szeretnek lenni. És van az a helyzet, hogy ugyan azon utca egy végében szívesen laknál a másik felén pedig nem. Emelet sokaknál lényeges.
Minden olyan kérdésre adjál választ amit te is megkérdeznél vásárláskor. Így csak komoly vevők fognak jelentkezni, a felesleg kérdések pl: ára, emelet stb elmaradnak.
Tömören, mellébeszélés nélkül! 2-3 órát rászánsz és jobb hirdetést készítesz, mint egy ügyes ingatlanos. Az ingatlanos 3-5%-ért dolgozik ami 25 milliónál 750000-1125000 ft közötti összeg. Ha te csinálod olcsóbb, ha a bank alapján árazol szinte biztosan hamar viszik, mert telibe aláltad a reális piaci árát.
Köszönöm a válaszokat sokat segitettetek!
Értékbecslést fogok kérni.
Amugy kertváros, osszes vill vezetek, megszakitok, vizcso, osszes.nyilaszaro muanyag, burkolat minden cserelve, igazabol teljesen alapig szet lett verve a lakas es felujitva! Parkolas ingyenes meg garazst is lehet igenyelni szovetkezettol havi 12 ezerert. Van gáz is a lakasba ha kell.
Annyit tudok mondani, hogy egy Pécsnél sokkal kisebb és lapukkantabb városkában (8 ezer fő, K-E megye) adtam el tavaly 33,5 millióért egy teljesen (képekkel dokumentált) felújított lakást, ami csak 1,5 szoba és erkély egyedül ingatlanos nélkül. A 3.emeleten, lift nincs, lépcsőház gatya volt, felújítás 25-30 éve nem volt és szerintem nem is lesz... Munka a környéken autógyár 2-3 műszak. Más nem nagyon......
Szerintem 33 milliót simán megér a lakásotok, de akár többet is. Azért Pécs nem egy zsákfalu. Ja és egy jótanács. Ingatlanost hanyagold!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!