Ház vásárlás Budapest agglomerációban?
Sziasztok,
Párommal ház vásárlás előtt állunk, érdeklődnénk, hogy mely budapest agglomerációs települései élhetőek? Leginkább az érdekel ahol kevés a norvég cserediák, biztonságos gyermekkel, és aránylag minden elérhető.
cc 50m ft
Ercsiben pl. él jó barátunk, úgyhogy azzal pont képben vagyok. :)
Az olcsó ingatlan nem véletlenül olcsó, de ha alapvetően nem Savanyúrétre, vagy egy-két másik problémásabb utcába költözöl, egy teljesen jó kis település. Viszont a jobb környékek nem számottevően olcsóbbak a szomszédos településeknél. Ők betelepülőkként nagyon szeretik Ercsit, a helyiek állandóan kárognak, pedig máshol sem jobb a helyzet. Ott legalább egy-egy területre szorultak ki. :) Nem (csak) a rendőrség tartja őket kordában. Ez nagyon sok összetevős. Pl. fontos, hogy ne tudjanak "megfélemlíteni" és ezzel marokban tartani egyéneket. Orvost, védőnőt, szociális segítőt, polgárőrt, stb. Azért a legtöbben tudják hol a helyük, ha kellő határozottsággal kezelik őket, a piti bűnöző családokat meg már sziluettről felismerik kamerafelvételek alapján. Szerintem ezek tudnak igazán kordában tartani, nomeg az, ha egymásnak esik két roma család, a rendőrök nem sietik el a kiszállást. XD
Az önkorinak hatalmas felelőssége abban, hogy a "menthető" családokat próbálja betolni a munka világába, célt adni nekik és arra ösztökélni őket, hogy ki lehet törni ebből. Ez lenne alapvetően a fontos. A rendőrség jó, ha van (jó lenne, ha lenne), de önmagában szerintem kevés.
Mi érdiek vagyunk, nem tudom jártál-e mostanában a Lidl-ben, vagy a StopShop környékén, katasztrófa. És akkor csak a kéregetni kiálló pofátlanokat láttad nem is az egész putri sort. Mellesleg az új részek nagyon fancy-mencik, de totálisan lemaradtak az infrastrukturális fejlődésben, ami marha idegesítő. Van egy 100 milliós ingatlanod, de 10 éve nem képesek leaszfaltozni az utcákat. Százhalombattán dolgozom, ahol szintén egyre több dakota családot látni, pedig nem egy olcsó város. Szintén van jó barátunk Monoron, akik némileg "beválasztottak" helyismeret híján, ők is sokat panaszkodnak a cigányokra. Szóval én őszintén nem tudom van-e még mondjuk Budaörsön, esetleg Szentendrén túl olyan agglomerációs város, ami még teljes egészében élhető lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!