Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ez hogyan működik?

Ez hogyan működik?

Figyelt kérdés
Tehát tegyük fel, hogy vennék egy lakást, és ha nem készpénzben fizetném, akkor milyen módon lehet fizetni? (Nem hitelre gondoltam) És egyáltalán lehetséges egy lakás árát utalni egy bankszámláról? Vagy ez hogyan működik ilyenkor?

2023. dec. 24. 11:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
29%

10: "A készpént kivételéről és a készpénzzel való sok milliós fizetésről vannak jogszabályok. te meg az átutalásról beszélsz."

Nem.

2023. dec. 27. 19:35
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

"Ha bankban akarsz kivenni vagy oda betenni bizonyos összeg felett az a bank jelenti a megfelelő módon a pénzmosás elleni törvény szerint."

Nem jelenti.

" Ahogy vannak előírások arra is, hogy bizonyos összeg felett nem vásárolhatsz készpénzzel."

Ld. 9. válasz.

2023. dec. 27. 19:35
 13/16 anonim ***** válasza:

10: Az első link az vállalkozásokról szól. Azt tudom, hogy náluk vannak ilyen megkötések.

A második linken írtak is arra vonatkoznak, ha az eladó vállalkozás, nem magánszemély.

De nem tudom, hogy jön ide, a Kérdés egy magánszemély _átutalásáról_ szól.

2023. dec. 27. 19:43
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

#13 Oda is írtam, hogy cégeknél van megkötés. Ahogy azt is leírtam, hogy magánszemély fizethet készpénzzel egy másik magánszemélynek. Mi nem volt érthető belőle?

Akinek válaszoltam az vitatta, hogy léteznének olyan jogszabályok amik korlátozzák a készpénz használatot. Léteznek.

2023. dec. 27. 19:47
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

2017. évi LIII. törvény

a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról

2023. dec. 27. 22:57
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
9-es, az ügyvédnek van lejelentési kötelezettsége, és a banknak is. Ld.a fenti törvényt. Lehet, hogy te még nem jöttél rá, hogy ellenőriznek, de akkor miért kérik el az adataidat szerinted?
2023. dec. 27. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!