Ingatlanvásárlásnál, ha valaki alkudni próbál, akkor az eladó egyszerűen elfogadja vagy nem vagy mond egy másik árat?
Minden lehetséges. Pl. az is, hogy az eladó nem enged az árból. Az is, hogy ezzel elköszönnek. Aztán pár hónap múlva a vevő megint felhívja, mert azóta sem kelt el az ingatlan és akkor ígér 34-et. Az eladó meg arra már rábólint, mert más érdeklődő nem is volt azóta.
De olyanok is vannak, akik fél-egy év eredménytelen hirdetés után se viszik lejjebb az árat. Nekik nem sürgős a pénz, inkább kivárnak.
Azt látom, rengeteget számít, hogy az eladónak mennyire kell a pénz.
Az a jelentése az alku szónak, hogy az egyik mond egy árat a másik válszol rá.
Alku akkor is ha csak egyszer megy oda-vissza, még akkor is ha tizenötször mondanak árat egymásnak.
Mi is megalkudtunk a vételárban amikor veni akartunk házat. Mi mondtunk egy ajánlatot a tulajnak, ő átgondolta és elfogadta.
AlkuDOZÁS az lett volna, ha ő mond egy magasabb árat, arra mi megint egy másikat és végül egyezünk még valamiben.
83 milliós hirdetett értékre adtam egy összesen 80 milliós ajánlatot, ebből 75 millió 2 hónapon belül (a hitel része is odaér ennyi idő alatt), 5 millió Ft későbbre ütemezett fizetéssel tulajdonjog-fenntartással arra az ingatlanrészre, félévenkénti részletfizetéssel. Mondta az eladó, hogy ez azért kevés lesz, de megbeszélik és visszahív 5 nap múlva. Eltelt 7 nap, felhívtam. Eléggé lekezelő stílusban jelezte, hogy nem fogadják el az ajánlatot. Kérdeztem, hogy van-e esetleg más elképzelése az ajánlatomhoz képest. Szintén lekezelő stílusban érkezett a válasz, hogy mármint milyen elképzelés? Ezen a ponton kijelentette, hogy van már egy teliáras ajánlata. Így világossá is vált a stílus oka. Úgy tudom, el is adta a végül, azt nem tudom, mennyiért.
Keresgéltem tovább, végül találtan egy olcsóbb ingatlant, ott 3 millió Ft alkura 2 millióban sikerült is megegyezni. Summa summarum: minden szituáció más és más. A kérdésre pedig a válasz: igen, lehetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!