Örököltem egy házat,de a ház telekrajz nem egyezik a házzal,ilyenkor mit tudok tenni?
Eddig azt a választ kaptam,hogy mérnökkel kell megrajzoltatnom és mindenről tervezetett kell készítetnem,mert a telekrajz nem egyezik a házzal. Viszont,ez több hónap és rengeteg pénz. Akik megakarják venni meg CSOK-osok és decemberig van határidő. Addig elméletileg a mérnök nem végez.
Mit tudok tenni? Örököltem a házat amik nincsenek felrajzolva több éve ott álnak. Már szerintem 20-is megvan.
Fennmaradási engedélyt kell kérned.
Ehhez kell egy tervező aki megcsinálja a tervdokumentációt.
Ezt engedélyezik (ha engedélyezik, mert csak olyat lehet ami amúgy is kaphatott volna engedélyt. Tehát megfelel a beépítési előírásoknak).
Ezután hivhatod a földmérőt aki elkészíti az épületfeltüntetést és elindítja a földhivatali eljárást.
Ez mindennél együtt jó esetben megvan 4 hónap alatt.
Majd a Föld Hívatalnál utána néznek hol,mikor volt a tévedés .
Nálunk is tévedtek 1 ház számot.
Kerdezz meg tobb szakit. Csak kerdezd, ne fogadd az ajanlatat.
Voltam hasonlo helyzetben, aki elintezte valami kiskapuval 1 honap alatt megcsinalta es 5x olcsobban mint a legelso ajanlatom.
4-es
Annyit elárulsz,hogy hova valósi vot? Arra keresgélek akkor,mert sürgős lenne nagyon.
"Viszont,ez több hónap és rengeteg pénz."
Nem így van. A földhivatalhoz a földmérő által megrajzolt alaprajz kell, azt akár 1-2 hét alatt is megcsinálja és megszabott díja van - ha nem sürgős - százezer alatti az ára.
Nekünk nem volt elkészítve az építkezés után a Földhivatalhoz a telekrajz és egy sokkal későbbi pályázatnál volt szükséges csatolni a Földhivatali dokumentumokkal ezt is. Akkor pár nap alatt kellett elintézni, hogy ne maradjunk le a pályázatról és a földmérő nem csak megrajzolta de a hivatalban el is intézte, hogy időben be is legyen jegyezve. Csak keveset kellett ráfizetnünk a szokásos díjazásra érte.
Ha rossz a telekrajz akkor keress egy földmérőt, bízd meg a munkával és ennyi! Ehhez nem kell külön mérnök, a házad ott áll, kívülről pontosan lemérhető hogy a telek határaitól mekkora távolságra van, ezt felrajzolja a térképre és kész.
Itt kb. megnézheted az árakat amik országrészenként, településenként változóak - de simán rákereshetsz a neten egy közeli földmérő cégre is:
#6 Milyen rajzon???
Szerintem te kevered a telekrajz és a ház alaprajz szavakat.
A telekrajzot maga a földmérő készíti el, ahhoz semmi más nem kell mint hogy ő kimegy megnézi, megrajzolja. A ház alaprajza, terve az amin ha nincsen feltüntetve egy helység akkor építésszel kell megrajzoltatni.
6
Igen,valóban kevertem. Ház tervrajz kell.
Mert a jelenlegi állapot, nem egyezik a ház tervrajzával. Egy előszoba, terasz és egy garázs..
8!
Az kell amit az első válaszomban megadtam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!