Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A CSOK+ berobbantja újra a...

A CSOK+ berobbantja újra a lakásárakat?

Figyelt kérdés
Azt mondja a kormány, nem, pedig nyilvánvalónak tűnik, hogy be fog épülni a támogatás az árakba…

2023. okt. 26. 19:15
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
56%
Erre nemigen adnak hitelt.
2023. okt. 28. 12:05
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Én nem látom, hogy ez mitől robbantaná be az ingatlanpiacot. Ugye ez nem vissza nem térintendő állami támogatás, hanem államilag kamattámogatott hitel. Aki piaci kamatozású hitelt nem vett fel, ezt sem fogja. Ugyan megszületett gyerekenként van tőkeelengedés, de csak a második gyerektől és 10M/megszületett gyerek. A meglévő gyerekek a képletben, mintha nem is lennének, csak a felvehető hitelösszeg növekszik a számukkal a tőkeelengedés, ha nem vállalnak többet már bukó is.

Tehát én azt látom, hogy nagyon szűk az a réteg, akit ez érdemben érinthet a mostani helyzethez képest. Tehát legalább plusz két gyereket kell vállalnod 10M tőkeelengedéséhez. a kettő-, három-, vagy több gyerekesek szerintem ki is estek, mert ki akar még 21-re lapot húzni? Azok a fiatalok jöhetnek szóba, akik éppen családtervezés előtt állnak, de szerintem eddig sem volt túl nagy hajlandóság 2-3 gyereket bevállalni habira. Talán a leginkább érdekeltek a dologban az egy gyermekes családok lehetnek még 1-2 gyerek bevállalásával. De véleményem szerint ez a konstrukció nem tudja indokolatlanul megemelni az ingatlanárakat. Engem ez az okos lány meséjére emlékeztet, hogy hoztam is ajándékot meg nem is.

2023. okt. 28. 12:36
 13/20 anonim ***** válasza:
Nálunk egy 120 m2 házat nemrég adtak el 100 m kp-ért. (bp 16.).Régebbi mint a miénk,84,vagy 85-ös,igaz nagyobb a kertje.
2023. okt. 28. 15:31
 14/20 anonim ***** válasza:
Kp-ért,értsd nem hitelre,hanem saját pénzből vették.
2023. okt. 28. 15:33
 15/20 A kérdező kommentje:
4 millióra fedezettel miért ne adna hitelt egy 18 milliós lakásra? Persze, hogy adnak, kérdés, jó döntés-e…
2023. okt. 28. 19:04
 16/20 A kérdező kommentje:
Persze, vannak gazdag emberek, biztosan vesznek házakat százért is :)
2023. okt. 28. 19:06
 17/20 anonim ***** válasza:
67%

22%-os önerőre csak akkor adnak lakáshitelt ha a fizetésed ott van a szeren, oké, hogy bevezették, hogy elvileg kaphat bárki 10%-ra is, de a valóságban inkább 30-40% az, kivéve, ha olyan magas valakinek a fizetése, hogy a törlesztő a havi bér ~ 10%-át teszi ki.

Egy bank kockázat elemzője vagyok, nem mondom meg melyik nyilván, de így kell majd számolnunk a felsőbb utasítások szerint.

2023. okt. 28. 19:35
 18/20 anonim ***** válasza:
Gyakorlatilag panel m2 ár,és akkor a telket még nem is számoltuk.Üres telek is (ha akad) errefelé brutál drága.
2023. okt. 28. 20:07
 19/20 A kérdező kommentje:
Tehát végül átb*szás lényegében… akinek “topon” van a fizetése, annak minek támogatás? Van ismerősöm, akinek milliós fizuja van, ő kifizeti a húszmilliót pár év alatt mindenféle bank nélkül, hülye lenne felvenni. Nem? Megél 3-4 körül (sokan megteszik), de ha “csak” 500-at tesz félre, az is húszmillió 4 év alatt. Tehát zálog, kezes meg fedezet nélkül se adnak a bankok hitelt, csak vakítás a húsz/tíz százalék?
2023. okt. 28. 20:08
 20/20 A kérdező kommentje:
Mármint: zálogra, kezesre… nagyon kemény, ezért nem tud rengeteg ember lakást venni… kiváncsi lennék, mi lenne az én “kockázatom” az elemzéshez, 30 éves életerős férfi, igen stabil (de nem a felső 30 százalék félmilliós fizetésével) munkahellyel, kezessel.
2023. okt. 28. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!