Vennél inkább egy szobás lakást hitel nélkül, vagy másfél szobást hitellel?
Figyelt kérdés
2023. okt. 1. 02:51
A kérdező szavazást indított:
inkább kisebbet, de hitel nélkül
inkább nagyobbat, hitellel
32 szavazat
1/6 anonim válasza:
A cél a nagyobb, hitellel.
Viszont most lehetetlenül magasak a kamatok, tehát ezzel ki kell várni. Addig pedig lakni kell valahol. Ha van pénzed egy kis lakásra, akkor az albérlet kidobott pénz.
Tehát most gyorsan megvenném a kicsit, kivárnám amíg normalizálódnak a kamatok, közben még gyűjtögetnék is, aztán amikor olyan a helyzet, majd nagyobbra cserélném.
2/6 anonim válasza:
Attól függ mik a terveim és mennyi a hitel. Meet ha csak aludni járok haza akkor a kisebb. De ha életem végéig ott akarok élni akkor a nagyobb. Meg persze mennyi az árkülönbség mennyivel nagyobb nm²re. Mert ha csak pár millió akkor hitel. De ha +15 akkor hagynám.
3/6 nemaRendőrség válasza:
Amit az első ír az butaság.
Egy hitelt mindig ki lehet váltani olcsóbb hitelre, de ha fix törlesztőset veszel fel akkor drágulni nem fog.
Haverom felvette a 10%os hitelt, majd most kiváltotta egy 6%osra. Ha visszaáll a régi 3%os akkor megint kiváltja.
Az új hiteleknél benne van a szerződésben, hogy az első kiváltás ingyen van, de egyébként is egy 100e forintos tétel, amivel milliókat spórolsz
4/6 anonim válasza:
3-assal értek egyet. Amúgy meg aki már adott-vett lakást, pláne amiben benne lakott, az tudja, mekkora stressz ez. Minél kevesebb ilyet kell átélni, annál jobb. Ha csak az anyagiakról beszélünk, egy költözésnek is bőven vannak költségei + az ügyvéd, még egyszer a navval szórakozni, stb. Aztán az újban is ezt-azt rendbe kell tetetni... Fárasztó és költséges a felújítás, jobb ha csak egy lakásban kell vele szenvedni. Szóval vegyél rögtön nagyobbat, ha van rá lehetőséged.
5/6 anonim válasza:
Én is azt mondom hogy inkább vegyél nagyobbat hitelel én biztos azt vennék mai fejjel. Az enyém nem kicsi 54 négyzetméter de így is valószínűleg ahogy ki pörgetem a hitelem el lesz adva, mert a negyediken van nincs lift ami bizony 10 év múlva már gondot fog okozni. 30 évesen nem úgy vettem lakást hogy erre gondoltam volna de sebaj.
6/6 anonim válasza:
Ha anyum nem lenne rokkant, akkor párommal elég volna egy garzon is. Anyummal lakunk, alapvetően enyém és most már párommal miénk a nagyobb hely. Gyerek nem várható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!