Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogy van ez a 4%-os illeték...

Hogy van ez a 4%-os illeték részletfizetési kérvény?

Figyelt kérdés

Nem találtam egyértelmű információt a googlén róla.

Annyit láttam, hogy esedékességtől számítva legkésőbb 12 hónapra rá el kell kezdeni a tölresztőt.

De olyan furán volt megfogalmazva.

Másképp pedig úgy értelmeztem, hogy 12 havi futamidőre lehet megkérvényezni a teljes összeget?

Mert nekem az is elég erős kinyögni.

Van itt esetleg aki tudna pontos infóval szolgálni?

Milyen futamidőre lehet megkérni, vagy mikor kell elkezdeni törleszteni?

2023. szept. 3. 11:20
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Első lakásnál kérheted, hogy 12 hónapig részletben fizesd.

Csak akkor ha még nem vagy 35 éves.

Be kell adni kérvényt és amikor válaszoltak rá van 2 hónapod az első részlet befizetésére.

Bőrszín és gyerek után egyéb kedvezmény is kérhető, azt a részét nem tudom hogyan van.

2023. szept. 3. 13:22
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

35 alatt a b400 adatlap kitöltésekor automatikusan kéri az ügyvéd a 12 havi részletet. Ekkor mérlegelés nélkül megkapod.

Illetve ha 35 alatt vagy és a teljes ingatlan nav szerint megállapított értéke 15 millió alatti, akkor csak 2% az illeték 4 helyett.

35 év felett kérvényezned kell.

Meg lehet kérni legfeljebb 12 hónapra halasztást is. A kérvény illetékköteles és vagy megkapod, vagy nem.

(Az meg, hogy nincs rá pénzed, nonszensz, ez egy olyan költség, amivel számolni kell lakásvásárlás előtt.)

2023. szept. 3. 15:10
 3/4 A kérdező kommentje:
Szuperek vagytok, nagyon szépen köszönöm! :)
2023. szept. 3. 16:13
 4/4 anonim válasza:

2

Az is lehet, hogy örökölt nem egyenes ági rokontól, vagy házastárstól.

2023. szept. 11. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!