Hogy van ez a 4%-os illeték részletfizetési kérvény?
Nem találtam egyértelmű információt a googlén róla.
Annyit láttam, hogy esedékességtől számítva legkésőbb 12 hónapra rá el kell kezdeni a tölresztőt.
De olyan furán volt megfogalmazva.
Másképp pedig úgy értelmeztem, hogy 12 havi futamidőre lehet megkérvényezni a teljes összeget?
Mert nekem az is elég erős kinyögni.
Van itt esetleg aki tudna pontos infóval szolgálni?
Milyen futamidőre lehet megkérni, vagy mikor kell elkezdeni törleszteni?
Első lakásnál kérheted, hogy 12 hónapig részletben fizesd.
Csak akkor ha még nem vagy 35 éves.
Be kell adni kérvényt és amikor válaszoltak rá van 2 hónapod az első részlet befizetésére.
Bőrszín és gyerek után egyéb kedvezmény is kérhető, azt a részét nem tudom hogyan van.
35 alatt a b400 adatlap kitöltésekor automatikusan kéri az ügyvéd a 12 havi részletet. Ekkor mérlegelés nélkül megkapod.
Illetve ha 35 alatt vagy és a teljes ingatlan nav szerint megállapított értéke 15 millió alatti, akkor csak 2% az illeték 4 helyett.
35 év felett kérvényezned kell.
Meg lehet kérni legfeljebb 12 hónapra halasztást is. A kérvény illetékköteles és vagy megkapod, vagy nem.
(Az meg, hogy nincs rá pénzed, nonszensz, ez egy olyan költség, amivel számolni kell lakásvásárlás előtt.)
2
Az is lehet, hogy örökölt nem egyenes ági rokontól, vagy házastárstól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!