Meg tudom venni az önkormányzati lakást, ahol 10+ éve lakok?
Anyukám nevén a szerződés, én, mint a gyereke szerepelek csak. Kezd egy kicsit lepattant állapotban lenni, pl a kád kezdi feladni, újra kellene csempézni, ilyesmi. Gondoltam akkor már inkább megvenném.
Helyileg budapesten van a lakás.
Ha eladják, igen. Ha nem, nem.
De az, hogy bérlők vagytok, nem akadálya felújításnak. Az oké, hogy egy albérletet nem újít fel magának az ember, de egy önkormányzati bérlakást, amiben évtizedeket leélhet gond és attól való félelem nélkül hogy a tulaj hirtelen utcára teszi, simán felújítanék magamnak.
De miért nem kérdezed meg az önkormányzatot? Lehet hogy hozzájárulnának a felújításhoz, elvégre ők a tulajdonosok, az ő kötelességük a normál amortizáció kezelése.
2#
Azért az beb@szna,ha az önkormányzat még pénzt is adna a lakás felújításhoz.
Nem elég az,hogy évtized
évtizedek óta,piaci ár töredékéért bérelheti azt?
"Azért az beb@szna,ha az önkormányzat még pénzt is adna a lakás felújításhoz."
Laktál te bérlakásban? Én kb. 30 évet.
Régen eleve erre külön céget tartottak fent ( IKV), aztán persze változott a rendszer. De az ő tulajdonuk, az ő dolguk az amortizáció kezelése. Albérletben sem te cseréled a meghibásodott gázkazánt.
Ez önkorin múlik, egy kérdést megér.
Felénk az önkormányzat többet is felújított (de csak a mostani új város vezetés, a régi egy fillért nem költött rájuk), de olyat is lehet hogy a bérlő felújítja majd a Önkormányzat a felújítás árát teljesen vagy csak nagyobb részét kompenzálja a bérleti díj elengedésével.
Az hogy megveszed az ingatlant, az is a önkorin múlik. Felénk lehetséges. Megkérdezték a lakók, most zajlik a felértékelés. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!