Ingatlanvásárlás kis pénzből Szegeden vagy Budapest?
Mindkét városban éltem már, de eredetileg szegedi vagyok.
32 millió forint a teljes keretem, egyedül magamnak vásárolnék lakást, tehát garzon is szóba jöhet.
Örülnék, ha esetleg szegedi is olvasná a kérdést és tudna megerősítést adni az aggodalmammal kapcsolatban:
- Szegeden szinte szinte semmi munkát nem látok. Böngészem a professiont, gazdálkodási és menedzsment képesítésem van, mellette könyvvizsgálóként dolgozok. Az egy dolog, hogy konkrétan a szakmában nincs munka, de még irodai jelleggel sincs sok munka, és a fizetések nettó 200-250.000 Ft körül mozognak, ami szerintem nagyon alacsonynak mondható.
Kezdeném ami Szegeddel kapcsolatban vonz:
-nyugis
-32 millió forint körül szép, tágas lakásokat lehet találni, elég nagy a kínálat
-az emberek kedvesebbek, közvetlenebbek, mint a fővárosban, én Szegeden sokkal nyugodtabb mentalitású vagyok mindig
Negativitás:
-szinte egyáltalán nincs munka (azért megélhetés szempontból ez egy elég súlyos tényező)
-ha lesz is munka nagyon lutri, hogy jó lesz-e amennyiben nem, nagyon nehéz a váltási lehetőség, lévén, hogy kevés a kínálat
-nincs túl sok ismerősöm már, mert Budapesten vagy külföldön élnek
Budapest pozitív:
-nagyon sok munka, szakmán belül is, anyagi megbecsülés
-jó közlekedés, igaz olykor zsúfolt
-sok szabadtéri program, jobb közösségi élet, barátaim itt élnek
Negatív:
-sokszor túl zsúfolt, sok a lecsúszott arc, sok a mogorva ember
-nagyon drága a lakás, ezért a pénzért 1 szobás garzont találok és az sem felújított állapotú és nem feltétlen a legjobb kerületekről beszélek
-valószínű átmeneti lakás volna, mert nem szeretnék 10 évig ilyen kis lakásban élni, ezért felvetül, hogy egyszer újra lakás eladás / vásárlásba kell beleugrani
Semleges:
A barátaim az nem teljes húzóerő, elég elfoglaltak vagyunk, többnyire már csak hétvégén találkozunk. Ezeket Szegedről feljárva is meg lehet egyébként oldani.
Ha költözés és letelepedés a cél, legalább egy 5 évre, ki mit mondana?
Ezekkel a szakképesítésekkel nyugodtan indíthatnál vállalkozást, ráadásul tipikus home office munkák, tehát gyakorlatilag mindegy, hogy Szeged vagy Budapest.
A többi szempont meg szubjektív, kizárólag te dönthetsz!
Budapest azok alapján amit írtál. Szingliként nem elférsz egy garzonban? Ha van munkád, akkor majd tudsz venni nagyobbat. 5 év múlva érdemes eladni az adózás miatt, akkorra majd lesz + pénzed a garzon árához. Pesten mindig értékesebb az ingatlan, egy Pestiből könnyebb lesz jól kiszállnod amikor eljön az ideje. Azért 32 millióból tudsz venni Bp-n lakást, és nem rossz környéken vagy nem rossz épületben, igaz csak garzont.
Én pl. ezt megnézném a helyeben.
Esetleg pesti melo HO-val nem jatszik?
Szegeden "kiskiraly" lennel azzal a fizuval meg hitelmentes lakassal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!