Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mikor kell önerőt utalni?

Mikor kell önerőt utalni?

Figyelt kérdés
A bank hívott tegnap, hogy pozitív lett a bírálat, minden oke, de az ügyintézőhoz 2 het mulva kaptunk időpontot szerződni. A tulajjal ugy egyeztunk meg, hogy pozitív viralat utan utalunk. De ezzel nem szanoltam, hogy ilyen sok ido lesz az ertesites es a szerzodes kozott. Melyiket kell nézni? Azt, hogy tegnap szoltak vagy majd a szerzodes alairasa utan?
2023. júl. 17. 21:19
 1/6 anonim ***** válasza:
Az önerő megfizetéséről nekünk ügyvéd által ellenjegyzett nyilatkozat kellett, és ott helyben fizettük ki nekik, a bank kérte folyósítási feltételként.
2023. júl. 17. 21:57
 2/6 A kérdező kommentje:

Igen, ez tiszta. Általában igy kerik.

De En most konkrétan azt nem tudom hogy mi szamit hivatalosan pozitív biralatnak. Amikor a bank hiv, hogy oke, vagy az amikor bemegyunk es alairjuk a szerzodest a banknal. Tehat most utaljam neki az onerot, vagy 2 het mulva hetfon hitelszerzodes megkotese utan?

2023. júl. 17. 22:03
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ahogy nektek kényelmesebb. Ha pozitív bírálatot kaptatok és most utaltok, bemutatjátok az önerő igazolást, akkor nyilván a bank is annyival hamarabb fog folyosítani, mintha megvárnátok a tényleges szerződéskötést és csak utána utaltok. De az ügyvédnél rákérdeznék.
2023. júl. 17. 22:16
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy segítesz!

Igen, en is ezen filoztam, hogy addigra ha megvan az igazolas, akkor nem kell plussz koroket futni. Ha szerzodni megyek akkor mar csak ez az igazolas kell, es akkor azt le is tudom adni egybol az ugyintezonek?

2023. júl. 17. 22:45
 5/6 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom eddig miket adtál le, kérdezz rá a banki ügyintéződnél kell-e még valami. Letéti igazolást szokták kérni meg a tehermentesítésről a földhivatali igazolást (ha volt ilyen).
2023. júl. 17. 23:00
 6/6 anonim ***** válasza:

Én is letudnám egyben, bár nálunk lehetett elektronikusan küldeni az önerő teljesítés igazolását, menne a fene ezzel külön a bankba, ha úgyis mész 2 hét múlva.

Valóban, ahogy neked kényelmesebb, hisz egy telefonos értesítés volt. Akár le is tagadhatod, vagy mondhatod azt, hogy egy hét múlva történt... :) De erre hivatkozva akár el is utalhatod az önerőt még ma. A te döntésed.

2023. júl. 18. 08:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!