Milyen egy zajvédő fal mellett élni?
Kinéztünk egy házat, nagy telekkel. A telek elejében van a ház.
A végében a zajvédőfal. Konkrétan a fal mellett pedig az autópálya.
Van egy alap folyamatos morajlás, autópálya lévén este is hallani fogjuk. A házba egyébként alig lehet behallani mivel a zajvédő fal a kert végében, picit odébb van.
A kérdésem az lenne, aki élt ilyen házban mennyire megszokható hogy a kertben ha kint vagyunk sosincs csend?
Mondjuk az is igaz, hogy ha nem autópálya akkor a szomszéd fűnyírója, vagy a szomszed kutyája, gyereke hangoskodik egy kertes házas, lakóparki övezetben....
És nem is várjuk el hogy teljesen csend legyen ... De egy folyamatos zúgó, morajlást mennyire lehet megszokni?
Szerintem emberfüggő ki mennyire tudja megszokni. Látok hatalmas villaépületeket is olyan rohadt zajos helyen, hogy nem is értem, miért ott épített házat az, akinek lett volna lehetősége bárhová máshová költözni.
Nagymamámat egész életében zavarta a forgalom zaja. Az én lakásom előtt "csak" buszok járnak, hát az első 1-2 évemben konkrétan megőrültem. Remegett az egész ház mikor egy-egy busz elment. Most is zavar, mert rohadtul behallatszik, csak és kizárólag csukott ablaknál tudok létezni, de még így is rohadt zajos.
Utólag biztos, hogy valami sokkal csendesebb helyre költöznék, inkább fele ekkora lakásba, csak legyen nyugalom. Mióta itt élek, sokkal nagyobb az alvásigényem, sokkal rosszabbul, felületesebben alszom, felriadok, füldugót kell használnom vagy valamilyen alváshoz való "zenét" hallgatnom ami elnyomja a zajt.
Köszönöm a válaszokat. Egyébként légvonalban a háztól 100méterre van az autópálya. Konkrétan a kert végében a zajvédőfal van. Én attól is tsrtok ha baleset történik, nehogy egy kamion betörjena zajvédő falat és a kertünkben kössön ki 😱
Szóval úgy döntöttünk még nézelődünk tovább. Nem eszik olyan forrón azt a kását. Évekig szerintem sok lenne a zúgás nekünk .
Nem tudnék ilyen helyen élni.
Tavaly megnéztünk egy házat Érden. Nagyon nagyon tetszett, de ugyanez volt a szitu. Az M7-es pont az udvar végében ment. Háromszor mentünk el a környékre "hallgatózni" és fájó szívvel, de úgy döntöttünk, hogy mi ettől megőrülnénk. A nyári péntek délutáni csúcsban konkrétan sokkal hangosabban kellett beszélnünk, hogy halljuk egymást. Komolyan kell ez valakinek a teraszára?
Ha még az M6 egy alsóbb szakasza lenne pl., akkor talán azt mondom oké, de a többi autópálya "bevezetője" részemről kizárt!
Végül egy nagyon csendes helyre költöztünk, nincs átmenő forgalom sem az utcában. Nem bántuk meg, én imádom ezt a csendet. A flex, a fűnyíró, a szomszéd gyerekei, medencében csobogása, ilyesmi részemről egyáltalán nem olyan zavaró, mint amilyen az állandó morajlás lenne/lehet. Ráadásul ebben az esetben mivel családi ház, az általam leírt zajokhoz kell hozzáadni a morajlást. Köszi, nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!