Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Pest melyik részein nem...

Pest melyik részein nem érdemes lakást venni a rossz közbiztonság miatt?

Figyelt kérdés
A dél-pesti kerületekről, mint Kőbánya, Pesterzsébet, Csepel elég sok rosszat lehet hallani, de az ott lakók meg azt mondják ott is lehet élni csak bizonyos részek gázosak. Akik ott éltek, mit tapasztaltok? Mennyire van gond a cigányokkal, alkoholistákkal, csövesekkel?

2023. máj. 27. 20:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
97%

Tapasztalatom szerint kerület, de még csak lakótelep szinten se lehet azt mondani egy helyre, hogy veszélyes, vagy éppen biztonságos. De azért Pesterzsébeten, vagy Csepelen nagyobb eséllyel találkozol kellemetlen elemekkel, mint mondjuk Gazdagréten, de ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy azok tényleges veszélyt is jelentenének rád, persze ha nem keresed a konfrontációt velük. Amúgy megsúgom, szinte minden városrészben a közlekedési csomópontok, illetve az italboltok környéke szokott lenni a szaralakok gyűjtőhelye.

Egyébként az ilyen kérdéseknél sokan emlegetik a bűnözési térképet, statisztikákat. Na azokból viszont tényleg nem érdemes kiindulni, ha arra keresed a választ hol, milyen emberek élnek. Szerinted egy picit is élelmes bűnöző a szomszéd cigánycsalád panellakásába fog betörni és a csepeli kertvárosban kutyát sétáltatók zsebét metszi ki? Ugyehogy nem.... Ezek a statisztikák leginkább arra jók, hogy megmutatják hol laknak a pénzesek, akiktől lehet is lopni valamit, illetve hol mekkora a nyüzsgés, a forgalom, a népsűrűség és hol zötyögnek a tömött villamosok.

2023. máj. 30. 14:13
 12/20 anonim válasza:
93%

Viszonylag hosszú leszek de tisztázzunk valamit.

Most vagyok 23 éves. Ebből a 23-ból az első 19-t a IX. kerületben éltem le a Mester utcának a belső részén, majd utána költöztünk ki a XVIII. kerületbe és még mindig itt élünk/élek. A IX. kerületben is jártam 12 évig iskolába a Kálvin térhez közel, mindennap gyalog mentem suliba és vissza. Soha de SOHA nem volt olyan a 12 év alatt, hogy valaki belém kötött volna. Soha nem akartak kirabolni, soha nem akartak megverni, soha nem akartak leköpni. Lehet én vagyok szerencsés, de az Apámon és a testvéremen sem akarták a fenti cselekedetek egyikét sem elkövetni az ott töltött évek alatt. Sőt mivel oda jártam általánosba és gimnáziumba így az osztálytársaim és barátaim nagy része környékbeli volt és őket sem láttam összeverve vagy kirabolva az évek alatt.

Aztán kertes ház vonzereje miatt + nagyobb alapterületű ingatlan lehetőségét kihasználva elköltöztünk a XVIII. kerületbe. A kerületre nem véletlenül esett a választás, számos rokon él Kispesten így valamennyire ismertük a kerület előnyeit-hátrányait. Itt már valamennyire más a helyzet, de nem a XVIII. kerület miatt, hanem a közlekedési csomópontok az okai. A XVIII. kerületben még semmi problémám nem volt pedig 4,5 éve élek itt. Nyugis kertes házas rész, a legnagyobb probléma az, amikor szombat reggel a szomszéd nyírja a füvet, de ezt vállaltuk végülis kertes házba költöztünk. Az utcánkban rendszeresen fociznak az apukák a gyerekeikkel, sokszor látok zsírkréta rajzokat és a kapuk előtt a járdán, szóval tök nyugis-békés környék. Az éjszakai busz kb. 5 perc sétára tesz le a házunktól, ami hasznos tud lenni szombat hajnalban.

Egyetlen probléma van a XVIII. kerülettel és külső pesti kerületekkel: az, hogy át kell menni a nagyobb közlekedési csomópontokon. Nekem általában a Kökin vagy a Határ úton, attól függ, hogy melyiket írja a Budapest Go, vagy, hogy hova megyek. Ezek közül főleg a Kökin sötétedés után nem érzi magát a legnagyobb biztonságban az ember. Még sosem ért atrocitás 4,5 év alatt, néhány kolduló hajléktalanon meg C-type-n kívül, de nem érzi magát komfortosan az ember. A Határ utat most, hogy fent is és lent is felújították egész tűrhető lett. Vannak kétes fazonok még mindig, de már nem annyira gáz, mint pár éve volt.

Egyébként a budaiak mindig el vannak szállva maguktól, hogy Pest, főleg Dél-Pest milyen alja hely, ehhez fűznék pár mondatot. A Széll Kálmán tér vagy akár a Móricz semmivel nem másabb, mint a Köki vagy Kőbányának bármelyik csomóponti része. Sőt. Nekem egész Budapesten a legnagyobb hányhatnékom Kelenföld vasútállomáson van. Bármikor megyek vonattal Kelenföldről ott jön oda a legtöbb kéregető, matricás ember, sőt 23 év alatt egyetlenegyszer loptak meg, akkor is Kelenföldön. Kelenföld Budapest s*gglyuka just sayin, de szorosan követi őt a Blaha és a Nyugati.

Summ: Dél-Pest nyugis, nem mondom vannak C-type-s és szutyok részei, ezeket meg kell nézni és ne költözz oda. A XVIII. kerület közlekedése tök okés, ahhoz képest, hogy külső kerület, 45 perc és 1 óra között általában bent van az ember a városban. Én szeretek itt élni, szerintem rendben van. Nem mellesleg, hamarabb fognak meglopni Kelenföldön, mint a XVIII-ban bárhol, higgy nekem, tapasztalatból beszélek.

2023. máj. 31. 11:34
 13/20 anonim válasza:

12

Dehogy fognak hamarabb meglopni Kelenföldön. Kispest meg a XIX. kerület...

2023. nov. 7. 19:42
 14/20 anonim ***** válasza:
Háh Kelenföldi pályaudvar, az tényleg a legtrógerebb az összes alja hely közül. Naponta járok a Blahán (ami nyilván szörnyű), de az életveszélyhez legközelebb én is Kelenföldön voltam, amikor az egyik herbálos gyerek előrántotta a kését, mert éppen "f*sz*pó fejem" volt állítólag. Plusz egyszer ki is zsebeltek, illetve végtelenszer tarháltak le.
2023. nov. 8. 09:58
 15/20 anonim válasza:
Kelenföld szarabb lett, részben az 1-es villamos miatt. De egy Keleti szerintem sokkal veszélyesebb. Mi lett végül a herbálos gyerekkel?
2023. nov. 8. 10:21
 16/20 anonim válasza:
Sejtettem, hogy nem jön válasz. Pedig êrdekelt volna a herbálos sztori...
2023. nov. 9. 17:20
 17/20 anonim ***** válasza:

Miért sejtetted, hogy nem jön válasz? :D

Semmi szerencsére, a haverjai visszafogták, én meg elhúztam a francba.

2023. nov. 9. 17:30
 18/20 anonim válasza:
Mert ilyenkor soha nem jön. Mert nem tudtok mit kitalálni.
2023. nov. 9. 17:57
 19/20 anonim ***** válasza:
Moszkva téren valóban sok a 8 keres cigány, oda járnak koldulni meg zsebelni. Idén a Kálvin is durva lett, 12 állandó maga alá vizelő alkoholista csöves lakosa van. Azért a Blaha viszi a prímet, de ezek is kimondottan szarok. Móriczra is könnyű bejutni sámáléjóéknak, ezért ott is rendszeresen gajdolnak. Ez egyébként minden közlekedési csomópontra igaz Budapesten. Keleti meg Nyugati is tele van rosszarcú cigókkal, mert oda mennek ahol sok ember van. Pl a Váci utcán se azért látod őket mert sok a cigány az 5 kerben (szinte nincs is), hanem mert sok a turista és ott lehet sok zsebet kifosztani.
2023. dec. 19. 15:23
 20/20 anonim ***** válasza:
Pesten lassan sehol, tele van cigánnyal. Egyedül az 5. kerületben vennék. Budai oldalon 1., 2., 12. Kerületek 90%-a jó, meg a 3. Kerületben is vannak jó részek
2023. dec. 19. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!