Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Eladás után mikor küld levelet...

Eladás után mikor küld levelet a földhivatal?

Figyelt kérdés

Eladtam a lakásomat, múlthèt kedden írtuk alá az adásvètelit, mivel kp fizetès volt, így azonnali utalással ott helyben át is utalták a pènzt. Kèrdèsem, hogy ilyenkor gondolom kapok èn is papírt a földhivataltól? Ez kb mennyi idő?

Illetve erre a hètre beszèltük meg a vevővel a közüzemek átírását, azt mondta hívni fog, mert időpontot próbál majd kèrni. Eddig mèg nem keresett, ma írtam neki sms-t de nem reagál, hívtam de nem vette fel. Úgy tudom 15 nap van arra, hogy átirassunk mindent a nevère.

2023. máj. 4. 17:35
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A közüzemi órák átiráshoz a Föld Hivatalnak semmi köze.

Az érvényes adás vételi szerződést kérik.A mérőórákról legyen fénykép,1 adatlapot ki kell tölteni,(a váróban ki van rakva ),az ügyintéző kiszámolja mennyit kell még fizetni az eladónak,ha volt fogyasztása.

Legjobb ha mindkét fél ott van.

2023. máj. 4. 19:08
 2/4 A kérdező kommentje:
Szerintem te fèlre èrtetted :) egyszer azt a lakást meg is vettem, most eladtam, tudom hogy a földhivatalhoz semmi köze a közüzemi szolgáltatásoknak. Èn 2 külön kèrdèst tettem fel. Az egyik hogy kb mennyi idő múlva fogom megkapni a földhivataltól a papírt? A másik kèrdèsem ettől különálló, hogy a közüzemi szolgáltatásokat maximum mennyi idő alatt kell átiratni? Ezèrt írtam le, hogy a vevőt, aki megvette a lakást, nem èrem el, nem szeretnèm hogy sokáig a nevem legyenek a szolgáltatások. Az órákról írtunk papírt ès fènykèp is van. Úgy volt hogy ketten intèzzük, de nem jelentkezett.
2023. máj. 4. 21:09
 3/4 anonim ***** válasza:
Az ügyvédem 3 hete adta be sürgősségivel és még semmi.
2023. máj. 5. 19:28
 4/4 anonim ***** válasza:

A földhivatali eljárás határideje 21 nap. De ez is onnantól kezdődik, hogy az ügyvéd az iratokat benyújtotta, plusz hozzá jön még az az idő, ami alatt a posta eljuttatja neked a határozatot. Szóval soká.

Nyaggasd a vevőt, és amíg el nem jön, addig keresd fel egyedül is a közműszolgáltatókat, kérdezd meg, mit tudsz te tenni abban az esetben, ha a vevő nem működik együtt az átíratásban. Az átírás határidejéről is leginkább ők tudnak felvilágosítást adni. A tulajdoni lapon már széljegyen kell lennie a tulajdonosváltásnak (ha az ügyvéd benyújtotta a kérelmet), és azt bármikor be tudod szerezni, ha kérik.

De ha szerencséd van, akkor jól tudja az 1-es, és a te nevedről simán leveszik, az meg, hogy a vevő mikor fárad be, az már a vevő baja.

Ne félj kérdezni, erre való az ügyfélszolgálat.

2023. máj. 6. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!