Hitelt szeretnénk felvenni, hogy lakást tudjunk venni, melyik banknál érdemes? Mennyi ideig tart? Mennyi önerő szükséges?
Azoknak a véleménye érdekelne aki mostanában vettek fel lakáshitelt.
Melyik banknál érdemes? 20 évre szeretnénk, és pontos árat nem tudunk egyelőre, kb 20 millió lesz a lakás.
Van egy gyerekünk is, arra is kapunk gondolom valamennyit.
Mennyi idő alatt zajlik le egy ilyen dolog? Hany hónapos munkaviszonyt néznek visszamenőleg? Ketten vennénk fel párommal kettőnknek kb 500 k a fizu együtt.
Nagyon köszönöm a választ. Lehet akkor ott próbálkozunk. Én most K&H nál vagyok párom meg Cib. Cibnél semmiképp sem szeretnénk.
Még egy kérdés, ha nekem van 2 folyószámlám, akkor mind a kettőt látják, vagy csak amelyiket mondom? Vagy hogy van ez? Ha mondjuk a héten megszüntetem, azt amelyikre nem a fizum jön, akkor visszamenőleg fogják azt látni miket utaltam vagy ilyesmi?
netes lakáshitel kalkulátor oldalon kell bankot keresni! Ott kapsz plusz kedvezményt nagyon sokszor.
Városban 20% vidéken 30% önerőt kérnek. Meg kell pluszba a vételár 4% illetékre, és 1% ügyvédre. A hitelnek is van díja 80-200000 között, bank és aktuális akció függő.
Tőlem csak munkáltatói igazolást kértek tavaly, amire 3 havi bért kellett beírni.
500 nettónál 50%-ig terhelehető a fizetés bank szerint, de gyakorlatban ezt nem szokták kimaxolni. Viszont aggódni emiatt nem igen kell.
Ami problémát szokott okozni az a bank értékbecslője, rendszerint vételárhoz képest alul értékelik. Emiatt kevesebb hitelt adnak. Persze akadnak kivételek is.
20 millió a lakás, tegyük fel van 5 milliótok, tehát szükségetek van 16ra. A lakás árán túl vannak költségen, ügyvéd illeték stb.
Mint írták 500 netto esetén a havi törlesztő maximum 50% lehet, de 30-40% szokott lenni, bank válogatja, számoljunk 35%al, 175e ft.
Jelenleg kb 10% a thm a bankoknál, ez azt jelenti, hogy 16 millió, 15 évre, 173e a törlesztő. Ezzel a hitel díja 15 millió forint, összesen 31 misit kell visszafizetnetek.
Ha 20 évre akarjátok mindenképpen akkor 154e ft a törlesztő, a hitel díja pedig 21 millió forint, összesen 36 misi.
A pontos számokat nem lehet tudni, egy általános példát hoztam ami igaz lehet rátok.
A thm-ekről a bank360 oldalon érdeklődjetek, a leírt számítást pedig erről az oldalról szedtem:
Megadjátok a hitelösszeget, a thm-et és számolgattok futamidőt hozzá (megéri)
A gyermek miatt jogosultak vagytok csok-ra (azt hiszem 600.000) és akkor illetékmentesek lesztek. Egyébként mi a bankmonitoron keresztül intéztünk a hitelt. Ajánlom őket, sok mindent elintéztek, díjmentesek, segítőkészek.
1-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!