Ha jegyző által jelentem ki az új lakásom ki nem jelentkezett régi tulajdonását, az nekem költségbe kerül?
Figyelt kérdés
2023. ápr. 15. 12:21
1/7 anonim válasza:
Szerintem nem kell jegyző. A helyi kormányhivatalban érdemes lobogtatni a szerződést és kiraknak mindenkit, akit kell.
2/7 A kérdező kommentje:
Voltam ott pár napja,nem tudtak segíteni mert én mint új tulajdonos, a régi tulajdonost nem tudom kiiratni hiába vannak hivatalos ügyvédi okmányaim az átvétel/előadásról. Még az ügyintéző hölgy kért meg engem, hogy valahogy keressem már fel az előző (a világvégére költözött) tulajdonost mert a kislányukat is be kell majd iratni az iskolába, és ha nem jár az adott bejelentett városba a kislány, akkor gond lesz nekik stb.. Most kérdezem én.. Engem ez mit érdekel?? Az én ügyembe csak jegyző tud segíteni azt mondta.. (ha ráér)
2023. ápr. 15. 12:40
3/7 anonim válasza:
Az ügyintéző nem volt a helyzet magaslatán, ezt kormányablakban el kell tudniuk intézni.
4/7 anonim válasza:
5/7 anonim válasza:
Én ugyanezt elintéztem simán a kormányablakban. Ha a földhivatalban már te vagy a tulaj, szerintem adásvételi se kell, mert le tudják kérdezni. Beadtam és 1 hónap múlva jött az ajánlott levél, hogy kijelentették őket. Semmibe se került.
6/7 A kérdező kommentje:
Akkor én egy szerencsétlen ügyintézőt fogtam ki. Ahogy írtam is korábban,,azt mondta nekem,hogy én nem tudom kijelenteni,mert ő volt a tulajdonos.
2023. ápr. 15. 15:33
7/7 anonim válasza:
Én is a volt tulajdonost jelentettem ki (+a pereputtyát).
5 ös voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!