Örökléskor át kell íratni a közműveket? (lent)
Az örökhagyó nevén van. 3 örökös is van, egyenlő részben. Viszont csak az egyik lakik az ingatlanban.
Ettől függetlenül a hagyatéki eljárás után eladnák a lakást.
Ilyen esetben kell azzal bajlódni, hogy az örökhagyó nevéről a lakó nevére addig átkerüljenek a közművek? Vagy elég megvárni az új vevőt?
Jelen esetben az ingatlannak 3 tulaja van.Ha bent lakóé lesz a teljes ingatlan,akkor át kell iratni a közmüveket.Addig a bentlakónak kell fizetni a fogyasztást.Eladás után meg az új tulaj nevére megy minden.
A lényeg hogy a számlák ki legyenek egyenlítve .Amig ez így van,a szolgáltatókat nem érdekli kinek a nevén van .
Addig nem gond, amíg nem kell valamit intézni. Csak a szerződő jogosult megtenni, de ő nem él.
Mióta magamra maradtam, a villany, gázt átírattam, a vizet nem. Én kapom a szolgáltatást, ők az ellenértékét. De ha bármi hivatalos úgy felmerülne akár a részemről, akár a szolgáltató oldaláról, akkor pótlólag meg kell tenni, és némi „büntetést” fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!