A Diószegi és a Dugonics utca sarkán álló társasházban lakás? Kerülendő hely?
Én esküszöm sose fogom megérteni, hogy van Budapesten vagy 50 ezer lakás, mégis ez a pár ház kerül mindig elő.
Vajon miért?
Várjál beköltözöm, aztán majd fél év múlva mesélek!
Basszus, kérdezd meg a lakókat!
Ha kocsival jársz, és van mélygarázs a házban, akkor semmi gond.
Ha gyalog jársz és sötétedés után, akkor már kicsit para.
Attól függ hogy mekkora darab vagy.
Én nem tudom, nem vagyok pesti, de azért kíváncsi lennék rá, hogy hányan vannak a hozzászólók közül azok, akik ténylegesen napi szinten ismerik a környéket.
Rengeteget olvasgatok én is a Népszínháznegyedről. Rengeteg az 5-8, meg még több éves oldal, amikor biztosan nem olyan volt, mint most. A mostaniakban is annyi a negatív megnyilvánulás, és időnként jön egy-egy olyan, aki állítása szerint ott lakik 10+ éve, és soha a legkisebb atrocitás sem érte. Persze nem egy elit környék, meg rossz a híre (nyócker), szemetes, de azért ott is emberek élnek (gondolom).
Aztán múltkor csak kíváncsiságból vidékiként elmentem oda. Sétálgattam egy pár órát a környéken. Bizony isten, félve mentem be a Rákócziról a II. János Pál pápa térre, pedig semmi különös nem volt. Aztán bóklásztam a környező kisebb utcákban, és kezdtem megnyugodni. Pont olyan volt mint a nyugati környéke, illetve nem, mert nem volt annyi kutyasz*r. Persze kicsit lepukkantabbak a házak, meg talán több a graffiti, de ennyi. Igaz, lehet, hogy az volt a gond, hogy rosszkor voltam rossz helyen!
Mindettől ugyan lehet, hogy tényleg élhetetlen a fent említett környék, de azért kíváncsi lennék, hogy a hozzászólók közül kik azok, akiknek vannak közelmúltbéli tapasztalatai.
Én sem vagyok pesti hál istennek, de laktam már pár évet Pesten.
Nincs az a pénz amiért a 8. Kerületben laknék a sok cigó, feka és proli között.
Te utolsó nyugodtan.
Szoktam a Diószegin sétálni nyári éjjeleken és nagy ott az utcai élet.
szeretnek a ház előtt összejárni, megáll 3-4 autó, a lakók lejönnek és trécselnek.
Arra számíts, hogy nyáron a hőségben éjjel még a gyerekek is lenn vannak 2-3-ig is.
Ha ott akarnád megírni a doktoridat és nem vagy ehhez a háttérzajhoz szokva, meg a szemeteléshez, akkor nagyon zavarni fog.
Pár házzal arrébb az egyetem felé, Tiszviselőtelep felé orientálódj akkor már.
Egyébként tényleg nagy a hőség, 28-33 fok is van éjjel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!