Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A vásárlási kedv visszaszorulá...

A vásárlási kedv visszaszorulásának hatására a beruházók tartanak attól, hogy a nyakukon maradnak a lakások?

Figyelt kérdés
2023. márc. 3. 10:35
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem tartanak. Még mindig van fizetőképes kereslet az új lakásokra. Budapesten szinte minden új építésű lakást el lehet adni.
2023. márc. 3. 10:39
 2/5 anonim ***** válasza:
nem tartanak ettől.
2023. márc. 3. 10:50
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Évente kb. 3-szor annyi lakásnak kellene épülnie, mint az elmúlt években.

Az építők HASZNA van veszélyben, mert eddig megtehették, hogy a nagy kereslet miatt extrém magas árakon adták el a lakásokat.

Most ha kicsit csökken a kereslet majd kénytelenek lesznek az extra profitjukból visszavenni kicsit és úgy fognak rá vevőt találni.

15 éve építkeztünk, tudom mennyibe kerül egy ház kivitelezése. Szóval ha most az utcánkban egy szimpla társasházi lakásért akarnak elkérni több pénzt, mint a mi 3-szor akkora családi házunk építése került a saját telekkel együtt, akkor ott nehéz azt megmagyarázni, hogy ekkora volt az infláció, mert nem volt ekkora. Ott bizony a haszonkulcs extrém magas.

Még 2 lakás üresen áll a 4-ből, pedig egy éve átadták a házat. Ha majd fontos lesz a cégnek akkor kicsit leviszi az árát és azonnal lesz is rá vevő mert sokan lennének.

2023. márc. 3. 10:54
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem. Majd a százmilliomosok és a milliárdosok szépen megveszik az 5. vagy 10. vagy 20. kiadni való lakást is. Vagy már ki se adják, csak ülnek rajta, hogy abban álljon a vagyon. Első lakáshoz a legnehezebb jutni nulláról, akik már gazdagok azok zsákszámra veszik akár, ha akarják.
2023. márc. 3. 15:25
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Èpìtőiparban dolgozok. Az elmúlt pár évben azert hallottam pár, elvileg Ausztriából hazajott szakitol, hogy dolgozzon az most ausztriaba akinek elég annyi penz. Maradjunk annyiban, hogy láttam párat, igaz nem ismerem őket, de jobb kocsival jártak ki a munkákra egyeztetni mint mondjuk a 20 ev tapasztalattal bíró projektvezeto mérnök. Ami azért szomorú. Szoval azert sztem lenne helye fogni az árakon... aztan persze kitudja.
2023. márc. 8. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!