Nagyon béna vagyok, hogy albérlet mellett csak 3 millió forintot tudok félretenni önerőre?
Figyelt kérdés
28 éves vagyok, 4 éve dolgozom, de csak az utóbbi 2,5 évben kezdtem el félretenni.#önerő #félretétel
2023. febr. 13. 15:13
1/21 A kérdező kommentje:
Mármint évente 3 millió forintot.
2023. febr. 13. 15:14
2/21 anonim válasza:
Albi mellett örülj hogy ennyit félre tudsz tenni
3/21 A kérdező kommentje:
Azt azért hozzátenném, hogy nem egyedül lakom, csak szobát bérlek, ami rezsivel együtt 80 ezer, viszont így van egy privát 15 négyzetméteres lukam. Ahova vendégeket se nagyon tudok hívni, minél előbb össze akarnék spórolni önerőt, de amennyit félre tudok tenni, annyival inflálódik is el minden. Drágább albiba nem tudok menni, ennél többet pedig nem tudok félretenni, mire mindent kifizetek és félreteszek, marad magamra 70 ezer forintom. Annyi a segítségem hogy ezen felül még kapok havi 35 ezer szép kártyát, így a főétkezéseim nagyjából megvannak belőle.
2023. febr. 13. 15:26
4/21 A kérdező kommentje:
Egyébként nincsenek nagy elvárásaim, egy kis 30 négyzetméteres garzonra spórolnék.
2023. febr. 13. 15:27
7/21 anonim válasza:
Most mi a kérdés?
Ha azt mondom ügyes vagy akkor kevesebbet teszel félre? Ha azt mondom béna vagy, akkor meg sokkal többet?
Amúgy meg valahogy el kell kezdeni. Én is szobát bérelve spóroltam.
8/21 anonim válasza:
Szerintem menj haza, mert ennél szarabbul otthon sem élhetnél. Itt még vendégeket sem hívhatsz, plusz egyéb kényelmetlenségek és az otthon legalább ingyen van, a rád eső rezsit leszámítva. Máris 1 millióval beljebb vagy évente.
9/21 A kérdező kommentje:
Nem tudok hazamenni, mert a szuleim egy 40 negyzetmeteres lakasban laknak, ami amerikai konyhas nappali es egy szoba. A ket szobas plusz nappalis lakast eladtak par eve, ebbol vettek egy kisebbet, mert semmi nyugdijuk nem lesz es kell nekik a kulonbozet a nyugdijas evekre.
2023. febr. 13. 17:29
10/21 anonim válasza:
Nem tudjuk, hogy ügyes vagy-e. Évi 3 millió forintnál a havi megtakarításod 250 ezer forint. Ha ezt 350 ezerből teszed félre, akkor ügyes vagy, mert lakhatáson és étkezésen kívül nem költesz. Ha havi 500 ezerből, akkor nem vagy ügyes, mert elszórod a pénzt.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!