Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Nem a vevőnek kellene ajánlato...

Nem a vevőnek kellene ajánlatot tennie?

Figyelt kérdés

Tavaly a szomszédom eladta a házát, és aki ideköltözött most az enyémet is meg akarja venni. Nem tett konkrét árajánlatot, hanem azt mondta én mondjam meg mennyit kérek érte. Egy öreg vályog háromszobás parasztházról van szó,ami nincs túl jó állapotban és ő le akarná bontani.

Igazából már ő előtte is fontolgattam az eladást, de még nem hirdettem meg. Nem is nagyon tudom belőni az árát, mert kevés hasonló eladó ház van a városban. Apropózott rá, hogy neki milyen nagy költség lenne a bontás, szóval gyanítom, hogy telekár alatti áron szeretné megvenni.

2023. jan. 20. 13:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%
Nem.
2023. jan. 20. 13:15
 2/11 anonim ***** válasza:
92%
Mindegy, hogy a tapogatódzás, alku honnan indul el.
2023. jan. 20. 13:58
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
A te házad, neked kell tudni, mennyiért akadod eladni.
2023. jan. 20. 14:17
 4/11 anonim ***** válasza:
16%

ez másként működik..igazából az tegyen ajánlatot, aki meg akarja venni..neki az érdeke, hogy az övé legyen, tehát mondjon egy árat..erre te vagy rábólintasz, vagy hagyod főni a levében..

Neki nagyon sokat ér, többet mint gondolnád..

Én így adtam el az anyósom telkét ..jóval többér mint reméltem

2023. jan. 20. 17:43
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Az eladó mondja meg mennyiért akarja eladni.
2023. jan. 20. 17:46
 6/11 nemaRendőrség ***** válasza:
37%

Alapvetően az eladó dolga, de itt most meg akarják venni tőle úgy hogy nem hirdetik.

Kényszeríts ki tőle egy árat, az a minimumod, annál többet kérj

2023. jan. 20. 20:14
 7/11 xswerdy ***** válasza:
100%

az ingatlanpiacon általában az eladó hirdet, így ő mondja ki az első árat. Persze ez speciális helyzet, hogy a szomszéd kezdeményezi az adásvételt, így akár mondhatna is árat.

Szerintem mondd a felső határát annak, mit a számításaid reálisnak mutatnak, vagy még egy kicsit többet. Nem mondd neki, hogy amúgy is el akarod adni, mert akkor ő sem ad többet, mint a piac. Ha viszont neki nagyon kell, te meg azt mutatod, hogy csak akkor eladó, ha negyon jó árat kapsz, akkor létrejöhet sgy számodra kedvező üzlet.

2023. jan. 21. 08:21
 8/11 nemaRendőrség ***** válasza:
50%

Igazából mondj annyit amennyiből tudsz venni mást helyette.

Lehet hogy "egy putri", de ha jó helyen van akkor ne cseréld el egy rossz helyen lévő putrira.

Nézegess lakásokat, házakat hogy mennyiért tudnál venni egyet, az alapján mondj árat

2023. jan. 21. 11:38
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Végül egy felháborítóan pofátlan ajánlatott kaptam. Másfél milliót ajánlott 3400 négyzetméteres városi telekért, aminél már majdnem a szántóföld is drágább az isten háta mögött.
2023. jan. 21. 12:23
 10/11 anonim ***** válasza:
Én is kaptam vételi ajánlatot a szomszédtól úgy,hogy el sem akartam adni. Ő persze megsértődött ezért...mert Neki kell. Nálunk külön hrsz-n lévő beépítetlen területről volt szó.
2023. jan. 21. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!