Megér 18 millió forintot ez a lakás? Miért ilyen olcsó Németországban? Ennyiért megéri kiköltözni?
Igaz, hogy Kelet-Németország, de a városban 4,7 százalék a munkanélküliség, 10 km-en belül ott van Zwickau, ahol van egy nagy Volkswagen gyár is, és 30-re fekszik Chemnitz. Ennyiért Győr környékén sem lehet venni semmit. Miért olyan olcsó arrafelé?
Ez egy full lepukkant 25 éves lakótelep. Az elhanyagolt környezetből ítélve senki, vagy nagyon kevesen lakhatnak már ott.
Gondolom szabadulnának a tulajdonosok az ingatlanoktól, azért annyi amennyi.
Nyilván egy laikus számára akinek soha életében nem volt saját ingatlana, annak egy ilyen lakás is maga a kacsalábon forgó palota. Nincs is ezzel baj, mert az ilyeneknek lehet eladni a hirdetésben látható lakótelepi lakást is.
Mellesleg a konyha pl. erősen felújításra szorul: [link]
Konkrétan felrohadt a burkolat a sarokban, fekete a penésztől. Egy laikusnak ez nem tűnik fel, de az a burkolat már fel van rohadva. A felújítása ennek az ingatlannak meg majdnem annyi ha nem több lesz, mint amennyiért árulják.
Én Köln mellett lakok, "itteni" szemmel nézve elég olcsó.
"25 éves lakótelep" ez egy vicc akart lenni? A 25 év relatív újnak számit, lepukkantnak sem mondanám.
Igazából akkor tudod meg milyen a környék ha odaméssz, én is találtam egyszer egy házat, Mönchengladbach egy negyedében, képen kicsit lepukkant volt, gondoltam azért olyan olcsó -75.000- két lakásos ház, amikor odamentem tiszta gettó volt, lidl-es műanyagszatyrokkal sétáló emberek, az utcán játszó cigány-vagy arab- gyerekek stb.
Magyarországon azért nem nagyon szokás pl. a közös mosókonyhás lakótelepi lakás, ez Németországban tényleg a munkásosztály kategória. A lakás is felújításra szorul, a háznak meg pereg a homlokzatáról a vakolat, gondolom lehet valami története, hogy a közös képviselő meglépett a kasszával vagy eleve felhagytak a lakók a felújításra spórolással. Így energetikailag sem lehet egy nyerő ingatlan, hiába van befotózva az új kazán.
Nincs értelme Győrhöz hasonlítani - Magyarországon egy autóösszeszerelő iparváros gazdag, Németországban Zwickau meg szegénynegyed, hiába hasonló a gazdaságuk. Ha úgy tetszik Győrben azért jó, mert a Volkswagen olcsón idehozta azokat a munkákat amiket Zwickauban kellet volna megteremtenie. Folyamatosan költöznek el onnan az emberek az újraegyesítés óta - van aki csak a falvakba, de a többség inkább jól fizetőbb területekre.
Miért olyan olcsó arrafelé?“
Már saját magad válaszoltad meg a kérdésed.
Az új német tartományok még mindig nincsenek azon a szinten, nyugdíj, munkabér, lakbér etc. tekintetében mint a régi német tartományok.
Munkanélküliség ha nem is magas, de jelentős. Érdemes a statisztikában megadott értéket kettővel felszorozni.
4-8 % alku mindenképpen benne van. Ezt már előre bekalkulalják a vételárba.
Ha saját magamnak kellene a lakás, lehet, hogy megvenném.
Kiadásra nem.
"Magyarországon azért nem nagyon szokás pl. a közös mosókonyhás lakótelepi lakás, ez Németországban tényleg a munkásosztály kategória."
Én több helyen laktam Németországban de ahol volt mosókonyha az közös volt, és rendes tömbház volt nem lakótelepen, volt ahol volt hely a fürdőszobában vagy a konyhában a mosógépnek, nem értem a közös mosókonyha miért a lepukkant munkásszállókat jelenti neked.
Az alacsony munkanélküliség annak is lehet a jele,hogy sokan elvándorolnak Németországon belül, amolyan "Montage"-n vannak,hétközben dolgoznak mondjuk Berlinben,nyugat Németországban vagy Bayern BW-ben és hétvégen mennek haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!