Többet ér egy parkettás lakás, vagy érdemes lamináltpadlót lerakni?
Egy 50 éves parketta eladás szempontjából nem előnyös.
Bár itt mindenki azt fogja mondani hogy sokkal jobb.
Faparkettás.
Természetes anyag, ezáltal egészségesebb is, jobban szellőzik, mint a csupa műanyag.
És valóban a hagyományos parketta most a reneszánszát éli a módos réteg körében, nem véletlenül!
Milyen célra? Airbnbztetésre vagy bérbe adásra, ha átjáróházként fog működni a lakás biztos többet ér a laminált padlós ingatlan, mert nehezebb benne kárt tenni és modernebb benyomást kelt. Ha valami hülye vendég végigcsikarja a parkettát vagy eláztatja a lakást soha nem fogja fedezni a kaució összege a javítást, ezért nem is nagyon raknak forgalmas helyekre.
Saját otthonba viszont a többség a fa padlót preferálja.
Mit jelent a jó állapot?
Nincs semmi gond? Nem vizesedik? Nem rohad? Jó alatta a betonozás, szigetelés?
Nem nyikorog, csikorog minden lépésnél?
Szép? Vagy még dolgozni kell rajta. Azért az egészet felcsiszolni és lelakkozni nem olyan kis munka, és nem is olcsó. Már ha tényleg igényesen és jól meg szeretné valami csinálni.
4: Nem tudom, hol és mikor nézted, mikor én kerestem, kb. ugyanannyi volt a csaphornyos parketta is, és legalább 4-5-ször újra lehet csiszolni, tehát 150 évre tervezték. Nem is parketta, hanem az alatta lévő dolgok szoktak megöregedni, amitől csikorog, süpped, és fel kell szedni a javításhoz.
3-9000 Ft közt mozgott, míg a laminált 2-9000 Ft között mozgott.
Egy nm.
Újonnan, parkettaboltból.
De sokszor ingyen el lehet vinni, ha felszeded, ilyet apróhirdetésben lehet találni.
"Azért az egészet felcsiszolni és lelakkozni nem olyan kis munka, és nem is olcsó. "
Nekünk 5 éve volt 21 nm fél-egy nap és 85 000 Ft, 1 nm-nyit kellett cserélni is, az is benne volt, ha jól emlékszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!