40-45 millióért Budapesten egy jobb helyen lévő garzon vagy inkább egy lepukkant, rosszabb helyen 2 szobás lakás?
Legutóbb az volt, hogy már a legrosszabb környéken is 50M a garzon és így minden csóró már eladta és megtisztult Budapest :D
Akkor mégse?
Vagy csak unatkozó ingatlanos volt? Kamu profilos válaszokkal
Az teljesen szubjektív és az adott élethelyzettő függ, hogy mi a jobb hely.
Ha te az M0-on mész hétvégenként a nyaralódhoz, akkor neked a város széle a legjobb hely, 500 m-re egy M0-s felhajtótól.
Ha meg kelet fele vonatozol rendszeresen, akkor Kőbánya-alsó vagy a Rákosrendező pályaudvar környéke a legjobb.
1/1
Ha valaki elad egy 50 milliós garzont az pont nem a csóró emberek közé fog tartozni - itthon :-)
"Ha valaki elad egy 50 milliós garzont az pont nem a csóró emberek közé fog tartozni - itthon"
Nem is ezt írta az első.
Próbáld megérteni amit írt!
De picit túldrámázod a dolgot.
Tessék ez pld egy szuper lakás, Budapest egyik legjobb lakótelepén, és simán le lehet alkudni 45 millára:
4/4. Itt lakik haverom szó szerint, már ezen az ltp-n. Nem rossz, de csak autóval jó. Nekem a munkahely innen késés nélkül 1 óra utazás.
De tény, hogy ennyi pénzért egy galériás lyukat lehet kapni a belső kerületekben. Nem tudom mi a bölcs választás, sajnos home office nálunk egyelőre nincs. Úgy nem volna vészes, ha csak heti párszor kellene ezt az utat megtenni.
5: Főleg, hogy a legbelső kerületet, amiben ráadásul építményadó sincs, kizártad.:)
Nehéz így, ha valaki saját maga ellen hoz döntéseket.
"Nem rossz, de csak autóval jó."
Tévedés.
A párom BKK-val jár dolgozni - hamarabb ott van mint ha én autóval mennék oda.
Az egyik innen induló busz 20 perc alatt a Népligetnél van, a másik 25 perc alatt KÖKI-n.
De persze lehetnek olyan igényeid hogy a lakástól két perc sétára legyen a munkahelyed, legyen 100 nm-es lakás, zárt, őrzött lakóparkban, válogatott szomszédokkal, frissen épült házban, minőségi alapanyagokkal elkészítve.
De ez kb. olyan, mintha egy három Michaelin-csillagos éteremben szeretnél megvacsorázni egy ezresből.
Én az agglomerációban nézegetnék, és alapvetően ezt is csináltam.
Saját nézőpontom, hogy jobb élni egy 95 m2-es családi házban egy csendes, tiszta levegőjű faluban, jó közlekedéssel, mint a városban egy 45 m2-es "lyukban". A két ingatlan ugyan annyiba kerül!
Persze mindegyik életformának meg vannak a maga előnyei és hátrányai. Csak nekem az fontosabb volt, hogy ne haljam a szomszédot, ne tudjam mi volt a menü, legyen privát szféra, a fűnyíró, flex, motorfűrész meg nem mindennapos. Szóval, ha a pároddal élsz együtt és kicsit el akarnál vonulni, vagy csak másik tv műsort néznél, akkor ezt egy garzonba nem tudod megtenni.
Kocsival 25 perc alatt mindent elérek, a tömegközlekedés meg nem érdekel, úgy sem használjuk. Bár 40 percenként jár busz és 35 perc a belvárosi megálló.
3. De a csóróság egy mentalitás kérdése is. Sok csóró eladta az utóbbi években a budapesti vagy a nagyvárosi lakását drágán és vett valahol egy kisebb/olcsóbb ingatlant, a különbözetet pedig feléli, elkölti, elpusztítja. Na ez az igazi csóróság.
Én egy ilyen C családtól vettem egy lakást. Eladták az iszonyatosan felértékelődött ingatlanjukat és vidéken vettek valami kis fost olcsón. A többit meg elmulatják majd max. pár év alatt. Erre értette az egyik válaszoló, hogy "megtisztulnak" a drágává váló helyek. Mert sok csóró nem bírja ki, hogy ne adja el. A különbözetet (vagy az egész árat, ha több ingatlanja van) azt pedig elb*@ssza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!